Címke: Wojtyla Barátság Központ
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.11.17

Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékeztek a wojtylások

II. András király és Merániai Gertrúd lánya Szent Erzsébetként vált közismertté a magyarság körében. A szentéletű királynő egyházi emléknapjához közeledve rövid megemlékezést tartott a Wojtyla Ház sorsközössége a szokásos déli ételosztás előtt.
2023.07.31

A műkerti sportegyesület látta vendégül a wojtylásokat

Az SC Hírös-Ép Egyesület szeretetebédjét ízlelhették hétfőn a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai, Kertész Zoltán elnök támogatásával. Két fiatal edző sporttársával – Kitl Zoltán szakmai vezetővel és Tóth Csaba technikai vezetővel – jött el a szociális-közművelődési intézménybe, ahol együtt köszöntötték a rászorultakat, végül az ebédosztásban is segédkeztek.
2023.07.18

Új szoborral gazdagodott a Reménység kertje

Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész hétfő délben – immáron sokadik alkalommal – tiszteletét tette Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója irodájában. Annak apropóján köszönthette őt a népkonyha vezetője, hogy a karitatív létesítmény belső kerthelyiségébe juttatta munkásságának egyik legfrissebb gyümölcsét, egy szemet gyönyörködtető, lelket simogató szoborkompozíciót, mely egyfajta különleges vallomás életről, halálról, szerelemről, férfi és nő találkozásáról.
2023.06.21

Eredeti Anna Margit-festményeket kap Borota

Anna Margit (1913-1991) borotai származású világhírű festőművész fiával, Péter Vladimir Munkácsy-díjas ötvös- és szobrászművésszel folytatott megbeszélést Farkas P. József, a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója, Tóth Renáta Borota polgármestere társaságában. A szerdai – immáron második – budapesti tárgyalás során véglegessé vált: rövidesen Anna Margit-képek érkeznek a határmenti településre.
2023.05.30

Emléktáblaavató-ünnepség a Wojtyla-házban

Az Egressy utca 5. szám alatti ház egykori lakói előtti tisztelgés jeléül emléktáblát avatott ma délelőtt a Karol Wojtyla Barátság Központ. Az intézménynek helyet adó épületből tízen, köztük apró kisgyermekek és időskorúak váltak a holokauszt áldozatává.
2023.04.28

Szemétszedési akció a szabadidőközpontban

Idén is szemétszedési akciót szervez a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület. A program hagyományos célja, hogy Kecskemét egyik ékkövét megtisztítsák a szeméttől a tavaszi-nyári időszakban.
2023.03.29

A Wojtylába látogatott H. Szabó Sándor, az Autóflex tulajdonosa

H. Szabó Sándor, az Autóflex Csoport ügyvezető igazgatója első ízben tette tiszteletét a Wojtyla Barátság Központban, melyet a neves gépészmérnök-üzletember a szociális-közművelődési intézmény megalapítása – 2005 – óta folyamatosan támogat. Ezért is fogadták szeretetteljes tisztelettel a karitatív létesítmény vezetői szerda reggel.
2023.03.24

A lengyel-magyar barátságot éltették a wojtylások

Hazánkban gyakran idézik a rímbe szedett közmondást: „Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát…”. E mondat hűen tükrözi a két nép évszázados barátságát, kölcsönös szeretetét. Erre emlékeztették gondozottjaikat és az Egressy utcában járókat-kelőket a Wojtyla Barátság Központ fenntartói a lengyel-magyar barátság napja alkalmából.
2023.02.25

Fazekas József piarista atya emlékére avattak márványtáblát

Ünnepélyes keretek között szentelték fel Fazekas József piarista atya botanikus márványtábláját szombaton délben a Wojtyla Ház előkertjében. Fazekas József piarista atya, botanikus, gimnáziumi tanár jóvoltából született meg a Piarista Rendház udvarán az a kert, amely a rendházon túl egész Kecskemét díszéül is szolgál.
2023.01.20

Borászok pártfogolták a wojtylásokat

"Vacsora közben Jézus kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta tanítványainak, ezekkel a szavakkal: „Vegyétek és egyétek, ez az én testem!” Aztán fogta a kelyhet, hálát adott, és ezekkel a szavakkal nyújtotta nekik: „Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetségé, amelyet sokakért kiontanak a bűnök bocsánatára." (Máté 26:26-28)