A Szövetség a Hírös Városért Egyesület közleménye Vancsura István ügyével kapcsolatban

2024. 04. 12., 12:56
A dr. Vancsura István ellen indított büntető eljárással kapcsolatban juttatott el szerkesztőségünkhöz közleményt a Szövetség a Hírös Városért Egyesület és az együttműködő ellenzéki pártok.

Ahogyan korábban írtuk, pénzmosással vádolja és hét év börtönbüntetést kér az ügyészség a kecskeméti baloldal képviselőjére, Vancsura Istvánra. Abban a vesztegetési ügyben, amelyben a baloldali politikus ötvenkettedrendű vádlott, ötvennégy fő ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség és a Pénzügyminisztériumban valamint a  Miniszterelnökségben dolgozó egyes kollégákat is érinti az ügy.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület közleménye az ügyben:

A Szövetség a Hírös Városért Egyesületet és az együttműködő ellenzéki pártokat dr. Vancsura István önkormányzati képviselő és képviselőjelölt már az ügy korábbi szakaszában tájékoztatta - az általa koncepciósnak nevezett, hamis és jogellenes vád alapján - ellene indult büntető eljárásról. A magyar büntetőjog biztosítja az ártatlanság vélelmét és mi hiszünk abban, hogy dr. Vancsura István a hivatkozott ügyben ártatlan, így bizalmunk töretlen az irányában.

Szövetség a Hírös Városért Egyesület és az együttműködő ellenzéki pártok

Kapcsolódó cikk