A tavalyi dobogósok csapnak össze Debrecenben

2023. 09. 02., 19:22
Az OTP Bank Liga 6. fordulójában Debrecenbe látogat a KTE csapat. Vasárnap 19:30-as kezdéssel az előző idény két dobogósa fog összecsapni. Jól rajtolt mindkét gárda, ennek megfelelően izgalmas találkozóra van kilátás.

A Debrecen az előző bajnokságban az utolsó körig harcban volt az ezüstéremért, abból a versenyfutásból azonban mi jöttünk ki győztesen. A két együttes rendre izgalmas csatákat vívott már tavaly is, hiszen először 1-1-es döntetlent született Debrecenben, majd Kecskeméten hiába vezettünk 2-0-ra, végül a Loki pontot tudott menteni a hajrában.

A harmadik összecsapás is fordulatosra sikerült, mert bár vezetett a Nagyerdei Stadionban a DVSC, végül sikerült a fordítás Horváth Krisztofer szép találatával, így 2-1-es kecskeméti sikerrel zárult az összecsapás.

Jól kezdte ezt az idényt is a két klub, hiszen a nemzetközi kupaküzdelmek után a bajnokságban azonos mérleggel rendelkeznek. A mumus mindkét oldalon az MTK volt eddig, mely a legutóbbi fordulóban éppen a Nagyerdei Stadionban nyert 3-1-re, ezt megelőzően pedig 1-0-ra legyőzött minket saját pályáján. Ezt leszámítva egyik csapat sem botlott, egy vereség mellett három győzelmet jegyeznek a felek.

A Debrecen kerete továbbra is nagyon erős, tele jelenlegi vagy volt válogatott játékosokkal. Szabó István lehetőségei is bővültek, hiszen pénteken Zeke Márió visszatért, akár be is vethető lesz, így Nikitscher Tamás és Banó-Szabó Bence szerepel „csak” a sérültek listáján jelen állás szerint.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: Arra számítok most is, hogy felfokozott hangulatban léphetünk pályára. Vasárnap este az időjárás is kedvezni fog várhatóan a futballnak, ehhez adott egy kitűnő minőségű pálya és stadion. Tavaly is kétszer utaztunk Debrecenbe, akkor egy döntetlent és egy győzelmet értünk el, Kecskeméten pedig 2-2-es döntetlen született. Mindhárom alkalommal nagyon nehéz dolgunk volt, rendre a döntetlen volt benne leginkább a levegőben, nagyszerű iram mellett. Nagyon jó csapatnak tartom most is a Debrecent, edző kollégám kitűnő munkát végez, ez egyértelműen látható. Nyáron a nemzetközi kupa miatt is kifejezetten figyeltük őket, szurkoltunk is nekik, hogy jussanak minél tovább. Minden csapatrészben adottak a megfelelő kvalitású, akár válogatott játékosok is. Jogosan végeztek tavaly a dobogón, és ebben az évben is komolyan beleszólhatnak majd az érmekért zajló csatába.

Forrás: kecskemetite.hu