A tejfakasztó buli végén szórakozásból libákra lövöldöztek

2023. 09. 28., 09:47
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt vádat emelt egy testvérpárral szemben, akik erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek, egy állatot elpusztítva, kettőt megsebesítve.
A vádlottak által használt airsoft fegyver

A vádirat szerint a kunszentmiklósi testvérpár – az ügy két vádlottja – 2022. december 30-án este egyikük gyermekének születését ünnepelte, amelynek során mindketten erősen leittasodtak. Az éjszaka folyamán a vádlottak szórakozásból a nyílt utcán 2-3 méter távolságból airsoft fegyverekkel egy közeli portáról kiszökött libákra lövöldöztek. Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt. Hozzátették továbbá, hogy egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt.

A lövöldözést megúszó libák

Mintegy fél óra elteltével a vádlottak folytatták a szárnyasokra lövöldözést, amivel csak a szomszéd újbóli figyelmeztetését követően hagytak fel. A vádlottak „éjszakai szórakozásának” eredményeként egy liba elpusztult, kettő megsérült. A vádlottak apja a későbbiekben megtérítette a gazdának okozott kárt. A fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen.

A helyszínen talált airsoft lövedékek

Az ügyészség a testvérpárt állatkínzás és garázdaság vétségével vádolja és ezért velük szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség