AQUA Kids nyíltnap a legkisebbeknek

2023. 03. 12., 14:39
Babajacuzzi, fejlesztő babatorna a legkisebbeknek, Fittmummy-torna, Yumeiho-bemutató és gyermek elsősegélynyújtó tanfolyam a szülőknek illetve a leendő szülőknek. A tavaly megnyitott AQUA Gyógyászat AQUA KIDS részlege tartott nyílt napot vasárnap délelőtt az érdeklődőknek, ahogy kipróbálhassák az egészségközpont gyermekspecifikus szolgáltatásait.
A galéria 26 képet tartalmaz

Minden korosztály számára kínál gyógyászati, egészségmegőrző- és fejlesztési lehetőségeket a Kecskeméti Fürdőben működő AQUA Gyógyászat. A több generációt lefedő kínálatból vasárnap mégis a legkisebbeket és szüleiket várták színes lufikkal, és a még színesebb programkínálattal a gyógyászatban. Ugyanis első alkalommal tartott a központ AQUA KIDS részlege gyermekfejlesztő nyílt napot. Előzetes regisztráció után szakember vezetésével bármelyik csöppség belecsobbanhatott a bálnás babajacuzziba vagy éppen szárazföldi fejlesztő tornát is kipróbálhatta.

Miskey-Farkas Betty az AQUA Gyógyászat Gyermekfejlesztő részleg vezetője elmondta, szeretnék megmutatni a Kecskeméti szülőknek illetve a leendő szülőknek, hogy a városban van egy ilyen egyedüli hely, ahol a szárazföldi mozgásfejlődés mellett a vízi mozgásfejlesztés is nagy szerepet kap. Egészen pici kortól, akár már koraszülött babaként is várják a gyermekeket. Az egészséges fejlődésű gyerekeknél hat hetes kortól járhatnak hozzájuk. Babajakuzziban történik a vízhez való szoktatás, amit később HRG terápiával vagy babaúszással tudnak folytatni.

Ezen túl a széleskörű gyerekvizsgálatok és gyerektornák is elérhetőek, továbbá rengeteg szakértőt tudhatnak maguk mellett, akik a szülőknek bármilyen kérdésben segítenek.

A részlegvezető hosszú távú célként említette, hogy a kismamákat már a várandóság kezdeti időszakától segíteni szeretnék. A gyermek születését követően pedig elsősorban a gyermek fejlődése a cél személyre szabottan, hiszen nem egyfajta mozgásfejlesztést vagy egyfajta terápiát ajánlanak, hanem a komplex felmérések során megállapítják, hogy a gyermeknek milyen esetleges fejlesztésre van szüksége, és így a szakember célirányosan tudja segíteni a kicsiket.

Természetesen a szüleiknek is számos szolgáltatást kínálnak a szakemberek. Részvehetnek Fittmummy-tornán, Yumeiho-manuálterápián, a gyermek elsősegélynyújtó tanfolyammal pedig a legváratlanabb eseményekre is felkészítik a szülőket.

Dr. Szabó István az AQUA Gyógyászat szakmai vezetője, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa a szülőknek szánt szolgáltatásokkal kapcsolatban elmondta „mi azt gondoljuk itt az AQUA Gyógyászaton belül, hogy nem csak az a fontos, hogy a gyermekeket fejlesszük, hanem hogy a szülők is biztonságban érezzék magukat minden szituációban. Egészségügyi intézményben dolgozó emberek is vagyunk és mivel nekem is és több kollegámnak is sürgősségis a szakmája, ezért egészen jól tudunk segíteni a szülőknek abban, hogy mit csináljanak például, ha a gyerek lenyelte a legót, fulladozik, ne adj’ Isten bedugta a barkát az orrába, vagy éppen beleivott a felmosóvízbe. Továbbá az elsősegélynyújtó tanfolyammal kisebb égési sérülésekre, forrázásokra is felkészítjük a résztvevő szülőket. A cél, hogy mindenki biztonságba érezze magát.”

Az osztályvezető főorvos hozzátette, hogy a nem csak Kecskemétnek, hanem a régiónak is szeretnének egyfajta gyerekfejlesztési központja lenni, ennek az alapja, hogy olyan évek-évtizedek óta ezzel foglalkozó szakemberekkel sikerült együttműködést kötni, ami regionális szinten is egyedülálló.

A témáról bővebb összeállítást a Kecskeméti Televízióban a hétfői híradót követő Kiemelő című magazinműsorunkban láthatnak.