Kategória: Életmód
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2023.01.26

Gyerekcipőben: Egyre népszerűbb Gyenes-Barta Gabi podcast rovata

A Hírös.hu mellett mellett már a Youtube-on és a Spotify-on is elérhető Barta Gabi podcastje, a Gyerekcipőben. Kollégánk, aki tévés szerkesztőből lett logopédus, olyan kiváló szakemberekkel beszélget, akik hivatásuknak választották, hogy a gyerekek életét szebbé, jobbá és könnyebbé tegyék. Ebben nyújt számunkra is segítséget Gabi podcast rovata.
2023.01.25

Nem lehet Kolbász, de még Poca sem a születendő gyermekünk

Kolbászka nem játszhat majd Mauglival és Pocával az óvodában. Különleges nevek iránti szülői igényből nem volt hiány 2022-ben sem. Számos izgalmas nevet lehet felfedezni a tavaly született babák születési anyakönyvi kivonataiban. A Kecskeméten született gyermekek esetében nem kellett egyetlen nevet sem elutasítani, országosan azonban születtek olyan igények, amiket a hatóság nem támogatott.
2023.01.22

Valódi közönségsiker volt Agócs Gergely kecskeméti előadása

Hagyomány és társadalom címmel dr. Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza osztályvezetője tartott előadást szombat délután a magyar kultúra napja alkalmából a Katona József Könyvtárban. A másfél órás előadásban Agócs Gergely felvázolta műveltségünk mai állapotát, a fogyasztói társadalom romboló hatásait, és hangsúlyozta a személyes aktivitások fontosságát a kultúra megőrzésében és továbbfejlesztésében.
2023.01.21

A négyfokos vízben csobbantak Tőserdőn

Hatan - öt férfi és egy "hölgy" - csobbant szombat délelőtt a négyfokos holt-Tiszában Tőserdőn. A Trizoli Jótifuti Egyesület által szervezett 2. Rozmár csobbanáson szép számú drukker, barát, családtag is megjelent. Jég ugyan nem volt, de legalább eső sem. A csobbanás után halászléebédre várták a résztvevőket.
2023.01.21

Először tartott bált Kecskeméten a városi nyugdíjasszövetség

Először rendezett bált Kecskeméten a városi nyugdíjasszövetség. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában péntek este megtartott jótékonysági bálon csaknem 180-an vettek részt. A jó hangulatú esemény fővédnöke Engert Jakabné alpolgármester volt, a műsort olyan művészek színesítették, mint az ifjú szaxofontehetség, Rubinstein Ádám és a neves bűvész, Csongrádi Béla.
2023.01.20

Élménytúra álláskereső fiataloknak

Fiatal felnőttek, 25-29 éves munkanélküliek számára szervez élménytúrát és beszélgetést a Hírös Cédrus Egyesület. Erről beszélt ma a KTV stúdiójában Tapodi-Szabó Annamária és Fehér Ildikó, az egyesület munkatársai.
2023.01.18

Elhunyt a világ legidősebb embere

118 éves korában meghalt Lucile Randon, a legidősebb olyan ember a világon, akinek a kora dokumentálva volt. A nőt a franciaországi Toulonban, egy idős otthonban, álmában érte a halál – számolt be róla a France24.
2023.01.12

Sok a kóbor kutya, kevés az örökbefogadó

A szilveszteri petárdázás miatt mintegy 20 alkalommal kellett hívni a Mentsvár az Állatokért Alapítvány állatvédelmi őrszolgálatát. Az elszökött kutyák nagy része hazatért, azonban még mindig vannak, akik várják gazdijukat.
2023.01.12

Új kötelezettségek fognak vonatkozni a gyógynövényes hevítőrudakra

A dohányzási célú gyógynövénytermék fogalma 2023. február 1-gyel megváltozik, így az eddigi „növény-, gyógynövény- vagy gyümölcsalapú termék, amely nem tartalmaz dohányt és égési folyamat során fogyasztható” meghatározás kiegészül a hevítéssel történő fogyasztással is. Ezzel már az ilyen hevítőrudak elfogyasztása dohányzásnak minősül majd, és nem csak ez az egy dolog változik.
2023.01.09

Téli programok a Kecskeméti Fürdőben

A téli időszakban is nyitva tartja kapuit a Kecskeméti Fürdő. Élményfürdő, versenyuszoda, szaunavilág és wellness várja a vendégeket. Ráadásul újdonságokkal is készül a fürdő vezetősége. Kollégánk, Molnár H. Boglárka a részletekről élőben tudósított az M1 csatornán.
A tavalyi jeges csobbanás résztvevői már a vízben
2023.01.08

Az igazán bátrak Tősbe mennek csobbanni január 21-én

Bizonyára kevesen vannak, akik várják a vízfagyasztó mínuszokat, de ők aztán nagyon! És Kuti Zoli, Tőserdő rozmárjának vezetésével azon imádkoznak, hogy végre jöjjön a fagy, dagadjon a jég. Hogy aztán január 21-én, szombaton közösen jól feltörjék, belevessék magukat a vízbe, majd forró halászlével melegítsék fel átfagyott testüket. Csak szólunk, a buli nem csak résztvevőknek buli, hanem nézőknek is. Nekik már a látványtól is elhűl a vér az ereikben, ahogy ezek az elszánt egészségőrök bevetik magukat a halak közé.