Áthelyezik a Katona giminél található buszmegállót az útfelújítás miatt

2023. 05. 04., 14:26
Hétfőtől áthelyezik a Katona József Gimnázium előtti autóbusz-megállóhelyet. Az érettségizők szempontjából is fontos változásra az Izsáki út és a Dózsa György út négysávosítási munkálatai miatt van szükség.

Hétfőtől áthelyezik a Katona József Gimnázium előtt található buszmegállót. Tehát a „Katona Gimnázium" elnevezésű megállóhely forgalmát május 8-án, az üzemkezdettől szüneteltetik. A kecskeméti Közlekedési Központ Kft. tájékoztatásából kiderül, hogy az intézménynél lévő buszöblök is átépítésre kerülnek. Ezért a kivitelezési munkák idejére a Petőfi Sándor utcán alakítanak ki ideiglenes megállóhelyeket az érintett járatok számára.

Ettől az időponttól az 1, 11, 11A, 15 és 19 jelű helyi, továbbá a ballószögi és helvéciai helyi díjszabással igénybe vehető regionális autóbuszjáratok a Petőfi Sándor utca 11. szám előtt kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg. A 22-es jelű autóbuszjáratok a „Mária körút" megállóhely után a „Kodály Iskola" elnevezésű megállóhelyen fognak csak megállni.

Minderre azért van szükség, mert újabb szakaszához ér az Izsáki út és a Dózsa György út négysávosítása. Hétfőtől ugyanis a kivitelező elkezdi átterelni a forgalmat a felújított útfelületre, hogy el tudjon kezdeni dolgozni azon a szakaszon, amelyen eddig jártak az autósok. Az útfelújítással egy időben pedig a gimnáziummal szemközti oldalon is kialakítanak egy buszöblöt.

Kapcsolódó cikk