Augusztusban adhatják át az új kecskeméti tűzoltólaktanyát

2023. 06. 21., 13:17
Ütemesen halad az új kecskeméti tűzoltólaktanya építése, az épület műszaki átadás-átvételi folyamata elkezdődött. Ezt követően szervezhetik meg a hivatalos átadó ünnepséget, melynek tervezett időpontja 2023 augusztusa. A tervek szerint az állomány szeptemberben költözhet be.

Nyár végén adhatják át az új, kecskeméti tűzoltólaktanyát. 2021 januárjában kezdődött el annak a többszintes, három szárnyból álló épületnek a kivitelezése, amely egyszerre biztosítja majd a tűzoltóság, a katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság működését.

A több mint 5,3 milliárd forintos európai uniós forrásból és a Magyar Állam társfinanszírozásából megvalósuló épületnek már elkezdődött a műszaki átadás-étvétele. Így augusztusban sor kerülhet az átadó ünnepségre, szeptemberben pedig a tűzoltó laktanya állománya is beköltözhet a korszerű riasztási rendszerrel rendelkező, gazdaságosan üzemeltethető épületbe.

A csaknem ötezer-háromszáz négyzetméteres laktanya helyének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy onnan a lehető legrövidebb idő alatt, a legkevesebb forgalmi akadállyal érjék el a veszélyeztetett területeket. Az új laktanyában akár tíz készenléti jármű is elfér. A szertár feletti tűzoltólaktanya épületszárnyában irodák, a 24 órás szolgálatot ellátó hírközpont és szolgálati helyiségek, valamint raktározást, tárolást szolgáló helyiségek kaptak helyet.

Kapcsolódó cikk