Autómentes nap és kerékpáros felvonulás Kecskeméten

KÖZLEMÉNY
2023. 09. 07., 16:27
Szeptember 22-én ismét Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap lesz Kecskemét főterén. Mutatjuk a részleteket.

Gyere és ünnepeld a Mobilitást! Vegyél részt egy igazán mozgalmas rendezvényen, hiszen idén is célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az alternatív, fenntartható városi közlekedési formákra és ösztönözzük a környezetvédelmi törekvéseket.

9.00-18.00 óráig környezetvédelemmel, egészséges életmóddal, közlekedéssel kapcsolatos programok, játékos csoportfoglalkozások, tudásfelmérő tesztek, veterán és egyedi kerékpárok kiállítása, információs sátrak, Élménytár-Játéktár és még sok más mozgalmas program…

11.00 – 17.00 óráig regisztráció a kerékpáros felvonulásra

17.00 órától kerékpáros felvonulás (Indulás és cél: Kossuth tér)

Az immáron hagyományosnak tekinthető kerékpáros felvonuláson kicsik és nagyok együtt tekerhetnek biztosított útvonalon, hogy a fenntartható városi közlekedés élménye mindenkié lehessen. A felvonuláson előzetes regisztráció szükséges, hiszen idén is értékes tárgynyereményeket sorsolunk ki a résztvevők között.

A rendezvény napján 06.00 - 18.00 óráig az alábbi közterületek lezárása várható.

Deák Ferenc tér (Alföld áruház felöli oldala), Lechner Ödön utca, Luther köz, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Katona József tér irányába) és Trombita utca.