Az illegális versenyzőket akarta megvédeni Bencze János JOBBIK-os országgyűlési képviselő

2024. 04. 24., 14:02
Helyreigazítás: „A 2023. december 21-én „Az illegális versenyzőket akarta megvédeni Bencze János JOBBIK-os országgyűlési képviselő” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Bencze János nehezményezte szabálytalanul felszerelt gépjárművek ellenőrzését és közlekedés-felügyeleti vizsgára küldését a 2023. december 13-i parlamenti felszólalásában. Valótlanul állítottuk, hogy Bence János a Parlamentben szabálytalanul átalakított járművek tulajdonosainak alapján emelt szót a kecskeméti városrendészek ellen. Valótanul állítottuk továbbá, hogy Bence János a felszólalásával a Kecskemét utcáin illegálisan versenyzőket akarta megvédeni.”

A szabálytalanul felszerelt gépjárművek ellenőrzését és közlekedésfelügyeleti vizsgára küldést is nehezményezte Bencze János országgyűlési képviselő a december 13-ai, napirend utáni felszólalásában. A JOBBIK-os honatyához csak a feltehetően éjszaka Kecskemét útjain rallyzó autósok panaszai jutottak el, a városrendészet információit már nem várta meg.

Kecskeméten, bevásárló központok parkolójában és az utcán lefotózott szabálytalanul átalakított járművek tulajdonosainak panaszai alapján emelt szót a városrendészek ellen Bencze János JOBBIK-os országgyűlési képviselő a parlamentben. Bencze János nehezményezte és az autósok felesleges meghurcolásaként jellemezte beszédében a szabálytalanul átalakított autók bejelentését és újbóli vizsgáztatását - tudtuk meg ma a Kecskeméti Városrendészettől. A képviselő mindezt december 13-ai, napirend utáni felszólalásában úgy tette meg, hogy meg sem várta a Kecskeméti Városrendészet válaszát. Pedig érdemes lett volna. Kiderült, a képviselő az esténként Kecskemét útjain versenyző, folyamatosan életveszélyt okozó sofőrök mellett kampányolt, a valóságnak csak egy részét ismertetve.

A városrendészet ma sajtóreggelin reagált a vádakra. Dr. Német Zsolt az intézmény vezetője elmondta, köszönhetően a város által létrehozott közbiztonsági egyeztető fórumnak, Kecskeméten megtalálták a randalírozók elleni fellépés hatékony formáit. Ennek részeként este 10 után 30 km/h-ra korlátozták a kiskörúton a megengedett sebességet, a rendőrök több ízben mérték a sebességet is és a szabálytalankodó autósok gépjárműveit is célba vették ellenőrzésekkel.

Jellemző módon, azokat a gépjárműveket érintette ez az intézkedés, amelyek részt vettek az illegális gyorsulási versenyeken. Én azt gondolom, hogy ha a képviselő úr megvárta volna az írásos válaszomat, amelyet az általa feltett kérdésekre tettem, akkor ez a felszólalás talán másként hangzott volna el. Ő azonban a választ, amely részletesen számot adott az intézkedés-sorozatról és annak jogszerűségéről, nem várta meg és így tette meg ezt a felszólalását, ami hangsúlyozom, nagyon sértő a városrendészet munkatársaira és személyemre vonatkozóan is
— mondta Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

Dr. Német Zsolt hozzátette, a jogszabályok szerint közlekedőknek semmilyen retorziótól nem kell félniük. A versenyzők ezzel szemben a legminimálisabb közlekedési szabályokat sem tartották be. Az azonban egyértelmű, hogy az intézkedések meghozták az eredményt, az illegális versenyek megszűntek a belvárosban.