Az üzleti reggelitől a sikeres közös projektig

2022. 12. 22., 11:16
A Városi Alapkezelő Zrt. az általa képviselt Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alapból fix kamatozású, hosszú futamidejű finanszírozási lehetőségeket kínál a kecskeméti vállalkozások számára immár 5 éve. Jó példa erre a Matkói 99 Holding Kft. beruházási projektje, amelynek több mint egymilliárd forint értékű bekerülési költségéből a Vállalkozásfejlesztési Alap összesen 317 millió Ft-ot finanszírozott.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 12 képet tartalmaz

A kecskeméti Matkói 99 Holding Kft. tulajdonosai először az AIPA Kft. által szervezett üzleti reggelin találkoztak a Városi Alapkezelő Zrt. által kínált rugalmas és egyedi finanszírozási formákkal. Ezt követően személyes találkozóra került sor a beruházás megvalósíthatóságával kapcsolatban, ahol a projekt pozitív fogadtatásban részesült.

– Az álmom az volt, hogy a Matkói út 99. alatt álló épületkomplexum alkalmas legyen a beruházást követően szállásszolgáltatásra (panzió), étteremüzemeltetésre és rendezvényteremként többnapos céges, illetve családi rendezvények lebonyolítására is. 
– fogalmaz Orbán Róbert, a Matkói 99 Holding Kft. ügyvezetője és tulajdonosa.

– Eredetileg pályázati forrásból szerettük volna megvalósítani a beruházást, azonban az építőipari árak jelentősen megnövekedtek, majd pedig jött a Covid, és a pályázaton elnyert összeg már nem volt elegendő. A Városi Alapkezelő – a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére is – konstruktívan, partneri szellemben állt a projekt megvalósításához.

– A 64 szobás, 3 csillagos hotel színvonalú panzióépület felújítása 2021-ben megtörtént. Ehhez a Városi Alapkezelő fix kamatra, hosszú futamidőre, mintegy 150 millió forint összegű finanszírozást biztosított – folytatta Bajáki Sándor, a Matkói 99 Holding Kft. másik tulajdonosa.

– A felújított szobák alkalmasak mind a Kecskemétre érkező turisták, mind a kecskeméti vállalatok munkavállalóinak színvonalas elszállásolására.

– Az épületkomplexumon belül egy hangszigetelt, 3 részre osztható, 500 fő befogadására alkalmas rendezvényház felújítása, továbbá egy mosodaépület és egy 140 m2-es új konyha építése is megvalósul, amelyekhez további 167 millió Ft forrásbevonásra volt szükségünk. A Városi Alapkezelő ebben is biztos partnerként állt mellettünk.

 – A Városi Alapkezelő egy olyan gazdasági helyzetben, amikor nehéz volt finanszírozáshoz jutni, a cégünk mellé állt és finanszírozta a beruházást. Ennek is köszönhetően a panzió már megkezdte a működését és várja vendégeit, és várhatóan 2023 elején a rendezvényház és a konyha is megnyitja a kapuit – fejezte be Orbán Róbert.

Legyen szó felújításról, új beruházásokról, modern, alacsony fogyasztású berendezések beszerzéséről, telephely vagy üzlethelyiség energiafelhasználásának optimalizálásáról vagy saját célú energiatermelésről, a Kecskemét Vállalkozásfejlesztési Alap egyedi, rugalmas finanszírozási lehetőséget kínál a kecskeméti cégek számára!

A részletekért érdeklődjön a 70/624-8010- es telefonszámon vagy keresse fel a www.varosialapkezelo.hu weboldalt!

(x)