Azt mondták róla, megcsalta a feleségét, ezért vasvillával állt bosszút

2024. 02. 09., 08:53
A Kiskőrösi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint rongálás és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy vasvillával rongált meg egy kocsit, és két férfit is megütött a nyelével. Mindezt azért, mert azt állították róla, hogy megcsalta feleségét.

A vádirat szerint a helybeli férfi – az ügy vádlottja – 2023. november 1-jén elment a sértett keceli házához, hogy számon kérje azért, mert azt állította róla, hogy megcsalta a feleségét. A vádlott feldúlt állapotban, egy vasvillával a kezében érkezett az ingatlanhoz. A vasvillával előbb a ház előtt parkoló gépjármű első szélvédőjét és a jobb hátsó ablakát betörte, majd a gépjármű jobb hátsó gumiabroncsát kiszúrta. Ezt látva a gépjármű tulajdonosa és vádlott által keresett férfi – az ügy két sértettje – kirohantak a házból és szóváltásba keveredtek az elkövetővel. A dühös látogató a vasvilla nyelével mindkét férfit megütötte. Ők 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

Az elkövető kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint rongálás és könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.