Címke: vádirat
Keresés
Dátum választó
Rendezés
16 találat
2024.05.09

Éjjel, otthonában törtek rá, majd összeverték

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki társával együtt éjjel dörömbölni kezdett egy mélykúti ismerősük házánál, majd amikor a sértett ajtót nyitott, előbb a társa támadt rá a sértettre, amibe a férfi is bekapcsolódott és többször megütötték, megrúgták a sértettet.
2024.04.29

15 éves gyereket dolgoztattak, összepréselte a fiú kezét a flakonfúvó gép

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és gyermekmunka miatt vádat emelt két férfival szemben, akik munkaszerződés és munkavédelmi oktatás nélkül foglalkoztattak egy 15 éves fiút, akinek munkavégzés közben a kezei a flakonfúvó gép préspofái közé szorultak.
2024.04.15

A flexgép szikrája belobbantotta a hígító gőzét, súlyosan megsérült az egyik munkás

A Bajai Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt egy művezetővel szemben, aki egy felújítás irányítása során nem tartotta be a munkavédelmi szabályokat és emiatt a flexgép szikrája belobbantotta a szőnyegpadló eltávolításához használt hígító gőzét, súlyos égési sérüléseket okozva az ott dolgozó munkásnak.
2024.04.12

Nemcsik Mátyás: „Vancsura ügye a bizonyíték arra, hogy a baloldalnak a kecskemétiek pénze kell”

Vancsura István pénzmosási ügye éppen azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldal a város kasszakulcsát akarja megszerezni – erre figyelmeztetett Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy hiába kér hét év börtönt az ügyészség Vancsurára, úgy tűnik, ennek sem lesz semmilyen következménye, mint ahogyan az országos politikában sem szokták felelősségre vonni a baloldali pártok a politikusaikat. Nemcsik Mátyás szerint a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak lépéseket kellene tennie Vancsura István ügyében.
2024.04.11

Utcai szemetessel törte be az órabolt kirakatát

A Kecskeméti Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben, aki a Kecskemét belvárosában lévő órabolt kirakatát egy utcai szemetessel betörte, majd a kirakatból másféltucat, összesen 380.000 Ft értékű órát vitt magával.
2024.04.10

Hét év börtönt kér az ügyészség Vancsura Istvánra

Pénzmosással vádolja az ügyészség a kecskeméti baloldal képviselőjét, Vancsura Istvánt, aki a kecskeméti baloldal jelöltje a 3-as körzetben az önkormányzati választáson. Abban a vesztegetési ügyben, amelyben a baloldali politikus ötvenkettedrendű vádlott, ötvennégy fő ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség és a Pénzügyminisztériumban valamint a  Miniszterelnökségben dolgozó egyes kollégákat is érinti az ügy. Az eset kecskeméti érintettjére, a gyurcsányista baloldal jelöltjére, Vancsura Istvánra 7 év börtönbüntetést kér az ügyészség.
2024.03.27

Részegen randalírozott, hét autót rongált Kecskeméten meg egy kirgiz férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás bűntette, többrendbeli rongálás vétsége és garázdaság miatt vádat emelt egy kirgiz állampolgárságú férfival szemben, aki egy éjszakai italozást követően Kecskemét belvárosában hat gépjármű szélvédőjét betörte, míg egynek a visszapillantó tükrét rúgta le. A vádlott a hét autóban összesen több mint másfél millió forintot meghaladó kárt okozott.
2024.03.11

„A főnökkel meg van beszélve” - lottózókra utazott a két trükkös csaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik szerte az országban lottózókba betelefonálva az alkalmazottat a főnökre hivatkozva rávették arra, hogy a tét azonnali, személyes kifizetése nélkül vegyen fel számukra fogadást. Ígéretük ellenére a téteket utóbb nem rendezték, céljuk kizárólag a nyeremények megszerzése volt.