Baltával végzett édesanyjával a fülöpjakabi fiú

2022. 12. 15., 09:25
FRISSÍTVE: 2022. 12. 15., 20:08
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt letartóztatását indítványozta annak a fiúnak, aki 2022. december 12-én délelőtt baltával megölte az anyját.
A galéria 28 képet tartalmaz

A nyomozók a fiút őrizetbe vették és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a kiemelt tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekményt hozzátartozója sérelmére elkövető fiatalkorúval szemben a jelenlétének biztosítása, valamint a kezdeti szakban lévő nyomozás jogellenes befolyásolásának megakadályozása érdekében.

A fiatalkorú letartóztatásáról a Kecskeméti Járásbíróság még délelőtt döntést hozott. Egy hónapra elrendelték a 14 éves fiú letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a fiú 2022. december 12-én délelőtt, a fülöpjakabi otthonukban egy baltával többször megütötte az édesanyja fejét, aki a helyszínen az életét vesztette. Ezután befektette az ágyba a holttestet, majd feltakarított és elhagyta a helyszínt. Nem sokkal később a rendőrség egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben, az apja lakásában fogta el.

A járásbíróság a kiemelkedő tárgyi súlyú (5 évtől 15 évig terjedő) szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsított letartóztatását jelenlétének biztosítása, valamint bizonyítás megnehezítésének, illetve meghiúsításának megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntése nem végleges, ugyanis azzal szemben gyanúsított és a védője fellebbezést jelentettek be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.

Kapcsolódó cikk