Bántalmazta a tanárnőt, hogy engedély nélkül elvihesse gyermekét

2023. 09. 05., 07:57
A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki ittas állapotban akarta elvinni elsős gyermekét az iskolából, de a tanárnő ezt nem engedte. Emiatt az apa előbb ordibálni kezdett a pedagógussal, majd megszorította a kezét és a mellkasánál meg is lökte, így végül a gyermekét magával tudta vinni.
Elítélték az áruházi rablót

A vádirat szerint a büntetett előéletű bajai férfi – az ügy vádlottja – 2023. április 28. napján már a délelőtti órákban megjelent az egyik bajai általános iskolában azért, hogy a tőle külön élő, elsős gyermekét magával vigye. Ekkor közölték az apával, hogy gyermeknek még három tanórája lesz, ezért nem viheti el. A férfi ezt megértette és elment. A gyermek osztályfőnöke értesítette a történtekről az édesanyát, aki kifejezetten kérte a tanárnőt, hogy a gyermeket ne adják át a férfinak.

Ebédidőben a vádlott ittas állapotban visszament az iskolába, ahol épp az ebédeltetés zajlott. Amikor a gyermek meglátta édesapját, a napközis tanárnőhöz – az ügy sértettjéhez – futott és megfogta a kezét, mert nem akart elmenni az apukájával. A vádlott el akarta vinni gyermekét, azonban a sértett közölte a vádlottal, hogy az anyuka kérésére nem viheti el. A férfi ezen felháborodott és előbb kiabálni kezdett a sértettel, majd távozási szándékát jelezve megfogta a gyermeke másik kezét. A tanárnő továbbra sem engedte el a gyerek kezét, ezért a férfi megszorította a nő csuklóját, majd a megpróbálta a gyerektől ellökni a sértettet, aki az erőszak hatására elengedte a gyerek kezét. A férfi így végül a gyerekkel együtt távozott az iskolából.

A vádlott ezzel a magatartásával a tanárnőt, mint közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott. A bántalmazás következtében a sértettnek sérülései nem keletkeztek.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.