Békésszentandrás-Szarvas bringás dzsembori - Kerékpártúra

2023. 07. 11., 20:52
A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete július 15-én ingyenes kerékpáros kirándulást szervez Szarvasra és környékére. Íme a kedvcsináló részletek:

Többé-kevésbé kötetlen napirendet tervezünk, ettől lesz ez a túra több mint túra, tehát dzsembori: a demokratikus játékszabályoknak megfelelően az összegyűlt társaság közösen dönti majd el, hogy milyen programokkal érjük el a jó hangulatot, a tartalmas időtöltést.


Számos lehetőség közül választhatunk majd, hiszen megannyi látnivaló (például duzzasztógát, arborétum, Mini Magyarország makettpark) található az Erdély hegyeiből eredő Körös folyó utolsó szakaszán, mielőtt egyesül Csongrádnál a Tiszával. Ami minden bizonnyal kihagyhatatlan lesz számunkra: megmártózunk a vízben, finomakat eszünk egy vendéglőben, illetve a helyi kézműves sörfőzdék kínálatával is némi ismerkedő foglalkozást tartunk.

Az idei már a második általunk szervezett bringás dzsembori. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt került sor az elsőre, ahol utólagos elmondások szerint is mindenki jól érezte magát:

A hagyományos túráinktól eltérően az oda-vissza mintegy 160 kilométeres távolságot 22-26 km/h utazósebességgel tesszük majd meg, természetesen pihenőket is közbeiktatva.

Szentkirályon és Lakiteleken keresztül érjük el a Tiszántúlt, ahol Tiszaug felé lekanyarodva egészen Szelevényig kerekezünk. Kunszentmártont a Körös melletti gáton közelítjük meg, utána pedig már csak pár kilométerünk lesz hátra Békésszentandrásig, illetve Szarvasig.

Bukósisakot, erős fényű első-hátsó lámpát, és láthatósági mellényt mindenképpen hozzon magával minden résztvevő! A kobakvédővel a napszúrás is könnyebben elkerülhető, de persze az elsődleges szerepköre az igazán fontos, hiszen csapatban tekerve könnyebben akadhatnak össze a kerekek, nagyobb az esés kockázata. A lámpáknak és mellénynek is hasznát vesszük majd, ugyanis hazafelé nem fogunk sietni, inkább kiélvezzük a nyári éjszaka kellemes hangulatát.

Kulaccsal és vízzel, valamennyi hideg élelemmel is készüljön fel mindenki, illetve napközben a napolaj vagy naptej használata is erősen ajánlott!

Még több információt a közösségi médiafelületünkön létrehozott eseménynél lehet megtalálni:
https://www.facebook.com/events/3571951626357855


Csevegő jókedv, kellemes társaság! Találkozzunk július 15-én, reggel nyolc órakor (illetve előtte 20 perccel) a Főtéren, a nullkilométerkőnél!