Bíróság elé állhat a szemetelő

2023. 10. 12., 14:02
A kalocsai rendőrök bíróság elé állítást javasolnak egy helyi lakos ügyében. A férfi nagyobb mennyiségű hulladékot dobált el a város határában.

Telefonon kaptak bejelentést a kalocsai rendőrök 2023. szeptember 19-én kora este. Kiderült, hogy a város szélén, egy füves területen valaki több köbméternyi hulladékot dobott ki. A szemétben többek között szakadt ruhákat, cipőket, flakonokat, műanyag háztartási eszközöket találtak, valamint rengeteg iratot. A rendőrök – a bejelentő segítségével – bizonyítékok után kutatva áttúrták a lomot, és munkájukat végül siker koronázta: találtak olyan iratokat, amelyek elvezettek ahhoz a férfihez, aki a szemetet tiltott módon és helyen rakta le.

A 46 éves kalocsai lakost egy ismerőse azzal bízta meg, hogy a holmit vigye el egy szemétlerakó helyre. A fuvaros ehelyett egy látszólag egyszerűbb, olcsóbb megoldást választott: a kidobott tárgyakat az első megfelelőnek látszó helyen kiborított a mezőre.

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével gyanúsítható férfi jelenleg szabadlábon védekezhet. Ügyében a nyomozás befejeződött, és a rendőrök a bíróság elé állítását javasolják. Ennek érdekében az iratokat átadták a járási ügyészségnek.