Bivalyhúsból is készült az ebéd pörköltfőző versenyen

Egy közösségi esemény elmaradhatatlan része a bográcsolás. Gyurgyik Gábor bivaly húsból készített pörköltet. Mint mondta, 5 kilót igényelhettek a résztvevők. Hogy hány embert lehet ekkora mennyiségből megvendégelni? Becslése szerint 10-15 ember biztosan jól lakik ebből. A Szomszédokk csapata erdélyi gulyáslevest főzött korondi mázas edényben. A tűz felett egy vaslemez volt, hogy óvja a lángtól, a forróságtól az edényt. Szenti Richárd, Abonyi Tamás és Szenti Zsolt a leves mellett bográcsos ételt is készített. Legalább két tucat embert láttak vendégül. A nyugdíjasok csoportja is nagy sátor alatt szorgoskodott. Itt is több bográcsban készült az ebéd. Az iskola csapata is főzött, itt a baráti társaság süteményeket is készített a jóféle ebédhez. A rendezvényen összesen 120 kilónyi bivalyhúst főztek a csapatok.

