Bográcsolt a család Izsákon

KÖZLEMÉNY
2024. 05. 28., 07:21
Bogárcsol a család! Ezzel a névvel indították el Izsákon a bográcsoló fesztivált, ami úgy tűnik igen népszerű, hiszen negyedik alkalommal tartották meg a szabadtéri főzőünnepet. Marhapörkölt, birkapörkölt. Ez a kétféle étel főtt mintegy 76 csapat bográcsában szombat délelőtt az izsáki fogathajtó pálya mellett rendezett eseményen.

A szervezők szerint legalább hatszázan főztek, vagy ebédeltek, vagy a gyerekekkel látogattak ki a verőfényes nap során az eseményre. A város vezetése ezúttal is minden egyes csapat számára biztosított pörkölt-alapanyagot. Négy kilón marha-, vagy birkahúst igényelhettek a résztvevők. Aki csak tehette, hozta a sátrát és azalatt készült a jóféle étel. 

A pörköltfőző csapatok marha- és birkahúst használtak
A társaságok száma eltért egymástól. Például messziről feltűnt a Hihetetlen család pólót viselő család, akiknek 14 tagja vett részt az eseményen. Mint azt Szabó Zoltán elmondta, mindenki kapott egy számot, amelyet a póló hátára nyomtattak. Ez a szám azt mutatja, hogy ki, mikor került be a családba: ki, mikor nősült vagy született. Néhány éve, amikor a Hihetetlen család című filmet adták, akkor elmentek a moziba, és ez ihlette meg őket, hogy az összetartozásukat ilyen módon is kifejezzék. A családban ő főzött, marhapörköltet készített, most neveztek először a versenybe. Ő az utóbbi években kapott rá a főzés ízére, ezért is jöttek ki a rendezvényre. 

További részletek, fotók IDE kattintva

forrás:bacskiskun.hu