Címke: ANNO
Keresés
Dátum választó
Rendezés
82 találat
2024.05.08

ANNO: Városunk két neves képzőművésze - 2004-ben

20 évvel ezelőtt kulturális magazinunkban városunk két neves képzőművésze, Turi Endre festő- és zománcművész, valamint Szappanos István festőművész kiállításáról tudósítottunk. Visszatekintő magazinunk e heti adásában ezt a két összeállításunkat láthatják ismét.
2024.04.03

ANNO: Hortenziák az ablakom alatt

Hortenziák az ablakom alatt címmel 20 évvel ezelőtt nagy sikerű nótaestet tartottak az Erdei Ferenc Művelődési Központban. Visszatekintő magazinunk e heti adásában a több órás programból idézünk fel részleteket, az idősb Farkas Béla vezette Kecskeméti Hírös Cigányzenekart, Szentendrei Klárát, Bokor Jánost és a hírös város ismert magyarnóta-énekesét, Fejős Jenőt láthatják.
2024.02.15

ANNO: Polgármesteri bál 1999-ben

A báli szezon hagyományosan vízkereszt után veszi kezdetét és egészen a nagyböjt kezdetéig tart. A mulatságok, vigasságok időszakának kiemelkedő eseményei a polgármesteri bálok. 25 évvel ezelőtt Kecskeméten egy különleges helyszínen, a Katona József Színházban gyűltek össze városunk prominens személyiségei. Visszatekintő magazinunk e heti adásában az 1999-ben készült összeállításunkból láthatnak részleteket.
2024.02.07

ANNO: emlékezés Csizmadia Lászlóra

E heti visszatekintő műsorunkban a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagjára, Csizmadia Lászlóra emlékeztünk. Húsz évvel ezelőtt, 70. születésnapja kapcsán városunk teátruma jubileumi gálaműsort szervezett a köszöntésére. Az ünnepeltet kulturális magazinunk is megszólította, az ANNÓ-ban ezt a beszélgetést idéztük fel.
2023.12.13

ANNO: 25 éve hunyt el Bozsó János festőművész

E heti visszatekintő műsorunkban, az ANNÓ-ban a 25 évvel ezelőtt elhunyt Bozsó Jánosra emlékeztünk. Egy, a halála előtt egy évvel készített beszélgetésünk néhány részletét idéztük fel, amelyben a Munkácsy Mihály-díjas festőművész, Kecskemét díszpolgára többek között arról is beszélt, hogy "legnagyobb mesteremnek a természetet tartom, mert hiszen a magam módján kijártam festegetni és a természettől lestem el azt a csodát, amit próbálok visszaadni a vásznaimon".
2023.12.08

ANNO: 25 éve mesedarabot mutatott be a Piróka Bábszínház

E heti visszatekintő műsorunkban, az ANNÓ-ban egy 25 évvel ezelőtt készített összeállításunkat adtuk ismét közre. 1998 decemberében, az adventi időszakhoz igazodva, új mesedarabot mutatott be a Piróka Bábszínház. Filmünkben dr. Juharosné Molnár Piroska beszélt a darabról.