Címke: Bolyai János Gimnázium
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1622 találat
2024.04.22

Bolyais diákok sikere a Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát- medencei Konferenciáján

A hétvégén zajlott a Kutató Diákok Országos Szövetsége által szervezett Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát- medencei Konferenciája Kaposváron. Az idei tanévben a konferenciasorozat döntőjében 114 kutató diák mutatta be tudományos munkáját. A versenyen Flóring Balázs és Csíkos Benjamin, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium végzős tanulói „Ha a légellenállás is számít” című projektjükkel I. díjban részesültek. Konzulens tanáruk Vincze Zoltán.
2024.04.17

Elstartolt a 20. Bolyai Iskolák Találkozója

Kilenc intézményből érkeztek diákok a ma (szerdán) kezdődő háromnapos  BIT-re, vagyis a 20. jubileumi Bolyai Iskolák Találkozójára.  A nyitórendezvényt a Városháza Dísztermében tartották. A találkozónak harmadik alkalommal ad otthont Kecskemét.
2024.04.14

Álmodtak egy világot…

Álmodtam egy világot...magamnak - folytatja tovább, aki ismeri ezt a több évtizeddel ezelőtt született számot. Egy egész generáció énekelte akkoriban. Ezért is különleges az a musical, amelynek dalait, zenéjét és koreográfiáit mai tizenévesek – a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjai – próbálják a napokban, hogy majd ősszel a nagyközönség előtt is előadhassák.
2024.01.19

A Diákolimpia® legjobbjait díjazták

A 2022/2023. tanévi Diákolimpia® versenyeken elért kimagasló eredményeikért vehettek át díjakat pedagógusok, iskolák és rendező szervezetek képviselői a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által rendezett ünnepségen. A tanév legeredményesebb vármegyei testnevelője díjat Nyilas Beáta Gabriella, a Bolyai János Gimnázium pedagógusa érdemelte ki.
2023.01.30

Bolyais bronzérem az országos kosárlabda diákolimpián

A legidősebb korosztályok „A” kategóriás kézilabda és kosárlabda országos döntői zajlottak a hétvégén. Az V-VI. korcsoportos kézisek Tatán és Tatabányán, a kosarasok pedig Miskolcon csaptak össze. A kézilabdás aranyérmek Siófokra és Fonyódra, a kosárlabdások pedig Szombathelyre és Pécsre kerültek. A kecskeméti Bolyai János Gimnázium kosaras fiúi bronzéremmel tértek haza, Ladovszky János az all star csapatba is bekerült.