Címke: csalás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
10 találat
2023.02.20

Öt hónap alatt 2 millió forint útdíjat spórolt a trükkös fuvaros

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt egy fuvarozással foglalkozó cég vezetőjével szemben, aki a mobilkamerás rendszert kijátszva díjköteles útszakaszokat több hónapon keresztül úgy vett igénybe, hogy az útdíjat nem fizette meg és ezzel 2 millió forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.
2023.02.15

Hogyan védekezzünk az internetes csalások ellen?

Napjainkban egyre több az internetes csalás áldozatainak a száma. Fontos emiatt, hogy minden apró részletre figyeljünk, például ha állítólagos kártyaletíltás miatt keresnek minket. A CédrusNet most a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal együtt hívta fel a figyelmet a veszélyekre.
2023.01.25

Kecskemétieket is megkárosított az internetes csaló páros

A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik 71 vevőt károsítottak meg azzal, hogy interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket úgy, hogy a kifizetett termékek leszállítása eszük ágában sem volt.
2023.01.12

Mobilgarázsok építésével hitegette áldozatait a sorozatcsaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség 41 rendbeli csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki mobilgarázsok adásvételére, valamint -összeszerelésére három hónap alatt, 39 sértettől csalt ki, összesen több mint 14 millió forint előleget a sorozatcsaló. További három sértett részére gépjárművek javítását vállalta, de ezeket sem végezte el.
2022.12.12

Nemcsak a pénze úszott el, még adósságba is verte magát a szerelmes férfi

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a lakásának felújítása kapcsán megismert cégvezetővel bensőséges kapcsolatba kerülve, közel két év alatt összesen 191 millió forintot csalt ki a gyanútlan férfitól. Áldozatának nemcsak a saját pénze úszott el, hanem még tetemes adósságba is verte magát, hogy a nő hamis terveit finanszírozni tudja
2022.12.07

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát

A Kecskeméti Járási Ügyészség költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt vádat emelt egy kiskunfélegyházi férfival szemben, akinél a NAV próbavásárlás során zárjegy nélküli pálinkát, többezer liter gyümölcscefrét, valamint egy éppen működésben lévő lepárló berendezést talált. A férfi nagy tételben feketén főzte a pálinkát, amelyre nem volt engedélye és amely után nem is adózott.