Címke: csalás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.01.24

Ukrán és szlovák bűnszervezetek is érintettek a hazai banki csalásokban

Lassan nem marad olyan ember, akitől nem próbáltak bűnözők pénzt kicsalni. A nemzetközi szintűvé vált probléma hazánkat sem kíméli, Magyarországon a banki csalás az egyik legtöbbször alkalmazott módszer. A rendőrség külön csoportokat állított fel a bűncselekmények felgöngyölítésére. Az elmúlt időszakban leginkább külföldi csoportokhoz vezettek a nyomok, kiemelten ukrán bűnszervezetekhez, de a szlovákokhoz is köthetőek a csalások.
2023.12.27

2000 bála széna és lucerna árát vette fel előre a csaló

A Kiskőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a sértettel 2000 bála széna és lucerna szállításában állapodott meg anélkül, hogy annak teljesítésére valós szándéka lett volna. A férfi előre felvette a teljes vételárat, ám végül a vállalt mennyiség alig harmadát szállította le.
2023.12.18

17 vádlott, 13 cég, 1,7 milliárdos vagyoni hátrány-Vádemelés

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a szervező-irányító szerepet betöltő, alkoholtermékek forgalmazásával foglalkozó vádlottak a külföldről beszerzett áru értékesítését terhelő ÁFA fizetést több éven át fiktív számlákkal kerülték el.