Címke: csaló
Keresés
Dátum választó
Rendezés
125 találat
2024.02.23

Álcázott honlap! Ne dőljön be senki!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott, csaló portálra hívja fel a figyelmet a hivatal. Az internetes felület a járványra és kitalált adóvisszatérítésre hivatkozva ígér pénzvisszatérítést.
2024.01.17

Más nevével és profilképével hirdetett a netes csaló, 60 embert vert át

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás, személyes adattal visszaélés és pénzmosás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy férfi a közösségi oldal piacterén más nevét és profilképét felhasználva 60 embert csapott be úgy, hogy előre fizetéssel műszaki cikkeket hirdetett meg eladásra. A kicsalt pénz elrejtésében élettársa is segített.
2023.12.27

2000 bála széna és lucerna árát vette fel előre a csaló

A Kiskőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a sértettel 2000 bála széna és lucerna szállításában állapodott meg anélkül, hogy annak teljesítésére valós szándéka lett volna. A férfi előre felvette a teljes vételárat, ám végül a vállalt mennyiség alig harmadát szállította le.
2023.04.27

Unokatestvére cége mögé bújt a csaló

A Kiskőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette, valamint kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki unokatestvére cége nevében, annak tudta nélkül, rendelt húskészítményeket, amelyek vételárát nem fizette meg.