Fagyi, chips, gyorsételek: a nyaralásból hazaérkezve sokan megfogadják, hogy most már tényleg jobban odafigyelnek az étkezésre. Ilyenkor könnyen előfordulhat, hogy az interneten talált, gyors sikert ígérő diéták lesznek a csábítóak. Mi a probléma ezekkel az étrendekkel és hogyan lehet hosszú távú hatást elérni? Most Bakk Brigittával, a Flora dietetikusával feltérképezzük, hogyan érdemes belevágni az életmódváltásba.
„Túlsúlyunk kezelése a mindennapokban – avagy mit tehetünk az optimális súlyunkért” címmel tartottak tegnap délután előadást a Tudomány és Művészetek Házában. Dr. Endre Veronika belgyógyász előadásában beszélt a túlsúly szövődményeiről, kockázati tényezőiről, gyakorlati tanácsokat adott a testsúlycsökkentés megvalósításához valamint beszélt a helyes életmódváltásról, külön hangsúlyt fektetve a divatdiéták veszélyeire.
Ahogy megérkezik a nyári meleg, nemcsak a gardróbot, hanem az étrendet is érdemes „átöltöztetni”. A kánikula különösen megterhelő lehet a szív- és érrendszer számára, ezért fontos, hogy ne csak a folyadékpótlásra, hanem az étkezések minőségére is figyeljünk. Bakk Brigitta, a Flora dietetikusa osztja meg legfontosabb tanácsait arról, hogyan őrizhetjük meg egészségünket a meleg nyári napokon.
Sokak fejében a nyaralás gondolata együtt jár a finomabbnál finomabb ételek és guszta koktélok sorával, azonban a vegánok vagy más speciális étkezést folytatók számára a külföldi utazás sokszor inkább stresszt jelent. Ugyanis könnyen előfordulhat, hogy egy hosszú túra után a hegytetőn vagy a tengerparti büfében nem találnak olyat, amit el tudnának fogyasztani, és a legrosszabb esetben sem ők, sem a környezetük nem készült B tervvel. A Viodeli most összegyűjtött néhány praktikus tippet, hogy ne legyen ételintoleranciával sem rémálom a vakáció.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon - kizárólag a felhasználói élmény fokozásának érdekében - ún. sütiket alkalmazunk. A hírportál használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.