Címke: dr. Salacz László
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6 találat
2024.06.01

Több száz kecskeméti vesz részt a 10. Békemeneten

Magyar lobogókkal, táblákkal, hazaszeretettel teli szívekkel érkeztek meg a kecskemétiek a színház melletti parkolóhoz szombaton délelőtt. A több száz helyi izgatottan várta azt a 4 buszt, mely Budapestre, a Békementre viszi őket. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester jó kívánságokkal indította útjára az utazókat.
2024.05.17

Orbán Balázs lakossági fórumot tartott Kunszentmiklóson

„Minden fejlődés csak akkor képzelhető el, ha béke van.” Ezt Orbán Balázs mondta csütörtök délután Kunszentmiklóson. A miniszterelnök politikai igazgatója lakossági fórumának megelőző sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a június 9-ei választásokon a legfontosabb kérdés az, hogy milyen álláspontot foglalnak el a háború és a béke ügyében. Dr. Salacz László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az európai politikusok zöme háborús pszichózisban szenved, és Európa egyre komolyabban sodródik bele egy világégésbe, amit mindenáron el kell kerülni.
2024.04.18

Szentírási közös úton

Ma rendezte meg a Magyarhoni Zsidó Imaegylet és a Barankovics Izraelita Műhely a Szentírási közös úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve című konferenciát. A konferencia erősíti a zsidó-keresztény párbeszédet.
2023.12.19

Hűtő-fűtő berendezést kapott a Mezei utcai Biztos Kezdet Gyerekház

A Biztos Kezdet Gyerekház 2020 óta működik Kecskeméten, azóta a téli időszakban gondot jelent a közösségi tér teljes felfűtése. A Kecskeméti TE és a HÉP Zrt. felajánlásával megoldódott a probléma: hűtő-fűtő berendezést kapott az épület, melyet a fűtési szezon kezdetén be is szereltek. Kedd délelőtt dr. Salacz László országgyűlési képviselő, dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője és Nikitscher Tamás, a csapat egyik játékosa látogatott el a gyerekházba.
2023.11.23

Kecskeméten kezdte vármegyei látogatását Novák Katalin köztársasági elnök

Szerdán este megérkezett Kecskemétre Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő kétnapos vármegyei körútját kezdte meg a megyeszékhelyen, ahol megnézte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Meseautó című előadását. Novák Katalin csütörtök reggel megtekintette a Városházát, majd vármegyei vezetőkkel találkozott. Ezután a hetényegyházi Univer-üzemben vezette körbe Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, majd a Katona József Gimnáziumba látogatott, ahol megnézte édesanyja tablóját és diákokkal is találkozott. Csütörtöki kecskeméti programja a Kecskemétfilm Kft.-nél tett látogatással zárult, innen Kiskunhalasra utazott az államfő.
2023.11.03

Kecskeméti küzdősport világbajnokokat köszöntöttek

Világbajnok küzdősportolókat köszöntöttek csütörtök este a Star Gym Küzdősport Egyesület edzőtermében. A Star Gym versenyzői kiválóan szerepeltek a muay thai sportágban. Arany- és bronzérmekkel tértek haza az október végén Münchenben rendezett világbajnokságról.
2023.09.24

Színes programok, jókedv a Kadarka fesztiválon

A borús idő ellenére sokan látogattak ki szombaton is hetényegyházi Közösségi Házhoz, a Kadarka fesztiválra. Színes programok várták a helyieket és átadták a Hetényegyházáért díjat is, melyet idén az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve Dr. Törőcsik Kálmán háziorvos vehetett át.
2023.09.13

Rajtunk áll! - Évet nyitott a Mercedes Kosárlabda Akadémia

Rajtunk áll! – szól a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 2023-2024-es szezonjának csapatszlogenje. – A küldetésünk az, hogy minél több gyermek minőségi körülmények között sportolhasson – emelte ki az akadémia szerdai évnyitóján Ivkovicné Béres Tímea ügyvezető igazgató, aki hozzátette: fő szempont lesz a közösségépítés idén is, valamint az innováció és a sporttudományok bekapcsolása. Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke bejelentette: a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia már biztos, hogy újabb két évig megtarthatja az akadémiai címét.
2023.09.08

Magyarok kenyere és Kisasszony-napi terményáldás Kecskeméten

Idén már tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. A rendezvénysorozat mai (péntek) kecskeméti eseményét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezete tartotta Szent István-szobránál, ahol terményekért és a kenyérért is hálát adtak.