Címke: himnusz
Keresés
Dátum választó
Rendezés
19 találat
2023.01.20

Szemereyné Pataki Klaudia: fedezzük fel azokat az értékeket, amiket a magyar kultúra képvisel!

Szemereyné Pataki Klaudia a magyar kultúra napjáról, himnuszunkról és a Petőfi-évfordulóról fejtette ki gondolatait a Kecskeméti Televíziónak. A polgármester csütörtökön nyilatkozott stábunknak a Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol Petőfi 200 műveltségi vetélkedőt hirdettek diákok és nyugdíjasok számára az iskola és a Nyugdíjasok Klubjainak Vármegyei Jogú Városi Szövetsége közös szervezésében.
2023.01.19

A magyar kultúra napja: kevés, de színvonalas programmal ünnepel Kecskemét

Idén a szokásosnál kevesebb, de ezúttal is színvonalas programokkal ünneplik Kecskeméten a magyar kultúra napját január 22-én, vasárnap és a környező napokon. A megyei könyvtárban szombaton Agócs Gergely népzenekutató, népzenész tart előadást, vasárnap egy Fehérlófia-előadással újra kinyit a Ciróka Bábszínház, hétfő este pedig a Kodály Iskolában ad koncertet a neves fuvolaművész, Ittzés Gergely.
2022.12.31

Különleges lesz a Himnusz és az évköszöntő éjfélkor

Ahogy azt a nézők már megszokhatták, december 31-én éjfélkor különleges közreműködők adják elő a Himnuszt az RTL-en. Ezúttal a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör (KÉK) előadásában csendül fel a Himnusz az újév első perceiben a csatornán.