Címke: Hírös
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.06.18

Cserényi Gyula a Kiemelő magazin vendége volt

Cserényi Gyula egykori iskolájában, a kecskeméti Arany János Általános Iskolában tartott előadást hétfőn. A tartalékos kutatóűrhajós a kiképzéséről és a HUNOR-program küldetéséről beszélt a kíváncsi diákoknak. Cserényi Gyula hétfő este a KTV Kiemelő magazinjának vendége volt.
2024.06.18

Szerdától harmadfokú hőségfigyelmeztetés megyénkben

A következő napokban beköszönt a kánikula, egyre perzselőbb lesz a napsütés, ezáltal pedig az UV-sugárzás is egyre extrémebb lesz. Szerdára többek között Bács-Kiskun vármegyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést, mert várhatóan a napi középhőmérséklet meghaladja a 27 fokot. A kánikula pénteken is ki fog tartani, változás hétvégén jöhet.
2024.06.18

Acélok újragondolva: zajlik a KASZ+!

Javában zajlik a KASZ+ 2024 – XXI. Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion, Nemzetközi Alkotótábor. A június 10-i megnyitó óta a művészek nekikezdtek a munkának, formálódnak a gondolatok és azok tárgyi leképezései. Két német művész mellett egy szlovén alkotó, valamint három kecskeméti: Majoros Gyula, lánya Lili, Vinczellér Zsolt építőművész és több fiatal szobrász alkotja a csapatot.
2024.06.18

Utolsó napok az iskolákban

Az idei tanév egyik legnagyobb változása volt, hogy hosszabb lett a téli és a tavaszi szünet, ami azt hozta magával, hogy a tanév is egy héttel tovább tart. A nyári vakáció előtti utolsó tanítási nap június 21-e péntek lesz.
2024.06.13

Rendőri gyakorlatozás a Katonánál

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai a Katona József Gimnáziumnál lévő nemrég átadott kereszteződésben gyakorlatoztak szerdán délután. Erre azért volt szükség, mert a frissen elkészült útszakasz lett Kecskemét legnagyobb kereszteződése, ezért gyakorolniuk kellett a forgalomirányítást arra az esetre, ha éles helyzetben nem működnének valami miatt a jelzőlámpák.