Címke: Hollókői Huba
Keresés
Dátum választó
Rendezés
817 találat
2024.04.01

Az élet győzelméről szólt a barokk bérlet első koncertje

Élő barokk címmel öt hangversenyből álló koncertsorozatot indított a Hírös Agóra a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral és a Kecskeméti Énekes Körrel. A bérlet első alkalmát – melyen Heinrich Schütz: Jézus Krisztus hét szava a keresztfán című oratóriuma, valamint Antonio Vivaldi két concerto grossója és Credója csendült fel – nagyszombat este rendezték meg az evangélikus templomban.
2024.04.01

Barokk koncert az evangélikus templomban

Élő barokk címmel öt hangversenyből álló koncertsorozatot indított a Hírös Agóra a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral és a Kecskeméti Énekes Körrel.
2024.03.07

Világhírös Kecskemét - Csaknem 60 programmal vár a tavaszi fesztivál

Három nagyszabású néptáncelőadással, Cseh Tamás-koncertszínházzal, Bach-hangversennyel és bohém jazzel, Nagy István-kiállítással, három művészeti vásárral, a SZÍN-TÁR előadásaival és megannyi más programmal, összesen csaknem 60 eseménnyel várja látogatóit a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál március 14. és április 14. között.
2023.06.30

A Sixtusi Kápolna Kórusa is fellép az idei Kodály Fesztiválon

A kórusok állnak az idén július 10. és 16. között megrendezendő Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál középpontjában. A külföldi előadókat is felvonultató koncertsorozatra Görögországból és a felvidéki Galántáról is érkeznek kórusok, a legnevesebb vendégegyüttes azonban kétségkívül a vatikáni Sixtusi Kápolna Kórusa, mely a Nagytemplomban ad hangversenyt július 12-én 20.00 órától. A fesztivál programját péntek délelőtt ismertették a Romkertben megtartott sajtótájékoztatón.
2023.05.10

Filmzenei koncertre próbáltak ma a szimfonikusok

A Karib tenger kalózai, a Forrest Gump, a Titanic és más filmklasszikusok zenéi csendültek fel a Hírös Agóra színháztermében ma délelőtt. Most tartotta ugyanis a május 13-i Movie Adventures filmzenei koncert nyilvános főpróbáját a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.
2023.04.28

Két koncerttel zárul a Kecskemét Stringfest

A csellisták számára szervezett nemzetközi mesterkurzus tanárai, résztvevői és a programsorozat, a Kecskemét Stringfest megálmodója szerint is sikeres rendezvény ér véget a ma esti és a holnap délutáni hangversenyekkel. A hírös város optimális helyszínnek bizonyult, és hogy szakmai szemmel is sikeres volt a hétfő óta tartó közös munka, arra bizonyság lesz a két hátralévő koncert, amelyeken a 6 országból érkezett diákok mellett professzoraik, Onczay Csaba és Onczay Zoltán gordonkaművészek játékában is gyönyörködhetnek majd a zeneszeretők.
2023.04.25

Stringfest - Vonósok ünnepe Kecskeméten

A héten vonós hangszerek, elsősorban gordonkák hangjaival telik meg a Hírös Agóra. A kulturális intézményben fiatal csellisták számára tartanak nemzetközi mesterkurzust, emellett négy nyilvános hangversenyt is rendeznek. A nyitókoncert, melyen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar játszott Hollókői Huba vezetésével, nagy közönségsikert aratott.
2023.03.11

Ligeti-, Bartók- és Rimszkij-Korszakov koncerttel nyílt meg a Tavaszi Fesztivál

Március 10-én a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje volt a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hivatalos nyitánya. A Ligeti György, Bartók Béla és Nyikolaj Rimszkij-Korszakov műveiből összeállított műsor a Filharmónia Magyarország Kodály bérletsorozatának keretében valósult meg. A zenekart a szeptemberben kinevezett művészeti vezető, Hollókői Huba karmester vezényelte.