Címke: Hollókői Huba
Keresés
Dátum választó
Rendezés
11 találat
2023.05.10

Filmzenei koncertre próbáltak ma a szimfonikusok

A Karib tenger kalózai, a Forrest Gump, a Titanic és más filmklasszikusok zenéi csendültek fel a Hírös Agóra színháztermében ma délelőtt. Most tartotta ugyanis a május 13-i Movie Adventures filmzenei koncert nyilvános főpróbáját a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar.
2023.04.28

Két koncerttel zárul a Kecskemét Stringfest

A csellisták számára szervezett nemzetközi mesterkurzus tanárai, résztvevői és a programsorozat, a Kecskemét Stringfest megálmodója szerint is sikeres rendezvény ér véget a ma esti és a holnap délutáni hangversenyekkel. A hírös város optimális helyszínnek bizonyult, és hogy szakmai szemmel is sikeres volt a hétfő óta tartó közös munka, arra bizonyság lesz a két hátralévő koncert, amelyeken a 6 országból érkezett diákok mellett professzoraik, Onczay Csaba és Onczay Zoltán gordonkaművészek játékában is gyönyörködhetnek majd a zeneszeretők.
2023.04.25

Stringfest - Vonósok ünnepe Kecskeméten

A héten vonós hangszerek, elsősorban gordonkák hangjaival telik meg a Hírös Agóra. A kulturális intézményben fiatal csellisták számára tartanak nemzetközi mesterkurzust, emellett négy nyilvános hangversenyt is rendeznek. A nyitókoncert, melyen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar játszott Hollókői Huba vezetésével, nagy közönségsikert aratott.
2023.03.11

Ligeti-, Bartók- és Rimszkij-Korszakov koncerttel nyílt meg a Tavaszi Fesztivál

Március 10-én a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje volt a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál hivatalos nyitánya. A Ligeti György, Bartók Béla és Nyikolaj Rimszkij-Korszakov műveiből összeállított műsor a Filharmónia Magyarország Kodály bérletsorozatának keretében valósult meg. A zenekart a szeptemberben kinevezett művészeti vezető, Hollókői Huba karmester vezényelte.