Címke: honvédelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
26 találat
2024.05.16

Spotterünk is részt vett a Swift Response hadgyakorlaton

Kecskemétet is érintette a napokban zajló Swift Response hadgyakorlat. A gyakorlat során - közel 300 fő ejtőernyős katona ugrási feladatának biztosítása érdekében – az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár területére is települtek az amerikai légierő katonái, akik hétfőn négy db C-17 szállítórepülőgéppel indultak az ugrások helyszínére, a romániai Turda (Torda) és Cincu (Nagysink) városok térségébe. Spotterünk, Berta László képei a Pápai bázisrepülőtéren készültek.
2024.02.23

Négy újabb Gripennel erősít a Magyar Honvédség

Hazánk megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. A meglévő 14 darab JAS-39 Gripen többcélú harcászati repülőgép mellé ezért a magyar kormány további négy darab JAS-39C beszerzéséről döntött – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2023.08.15

A repülés hőseire emlékeztek a Kecskeméti Köztemetőben

A II. világháborúban hősi halált halt és a Magyar Honvédségben szolgálati tevékenység közben életüket vesztett repülők tiszteletére tartottak megemlékezést ma a Kecskeméti Köztemetőben. Az eseményt a Magyar Veterán Repülők Szövetsége Kecskeméti Tagszervezete a Repülők Napja alkalmából szervezte meg.