Címke: ítélet
Keresés
Dátum választó
Rendezés
129 találat
2024.05.15

Jogerős: Választási csalással szavazatokat vásároltak a kecskeméti gyurcsányista baloldalnak

Választási csalást követtek el a kecskeméti gyurcsányista baloldali összefogás érdekében, mely szerint pénzt adtak a szavazatokért a 2022. júliusi kecskeméti időközi önkormányzati választáson. Ezt dr. Szeberényi Gyula Tamás mondta május 15-én egy sajtótájékoztatón. Az országgyűlési képviselő emlékeztetett, az ebben az ügyben született jogerős határozat előtt is gyanúba keveredett a Király József és társai által vezetett szervezet, ugyanis 2021 második felében az azóta DK-s dr. Siposné Bodrozsán Alexandra vádolta meg Király Józsefet azzal, hogy az előválasztáson szavazatokat vásárolva próbálja őt legyőzni.
2024.04.18

Parfümöt lopott, felfüggesztett börtönt kapott érte

A Bajai Járásbíróság gyorsított eljárásban 11 hónap – végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélt egy 23 éves horvát állampolgárságú férfit, akit a Bajai Járási Ügyészség lopás, garázdaság és testi sértés miatt állított bíróság elé.
2023.12.13

Buszmegállót döntött ki a férfi – első fokon elítélték

A Kecskeméti Járásbíróság 250 000 forint pénzbüntetésre és 1 év járművezetéstől eltiltásra ítélt nem jogerős ítéletével egy 26 éves kecskeméti férfit, akivel szemben ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. Információink szerint a férfi az egyik baloldali önkormányzati képviselő közeli hozzátartozója.
2023.07.12

Ittasan vezetett az eltiltás alatt, 8 hónap börtönre ítélték

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban 8 hónap börtönre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 53 éves kiskunhalasi férfit, akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség ittas járművezetés, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt állított bíróság elé.
2023.06.07

Bűnösnek vallotta magát a férfi, aki vonat elé hajtott autójával tavaly márciusban Heténynél

A Kecskeméti Járásbíróság 1 év 4 hónap - végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt az 59 éves kecskeméti férfit, aki halálos közúti balesetet okozott 2022. március 18-án este Hetényegyháza közelében, amikor sínekre hajtott és vonattal ütközött. Mellette ülő felesége a helyszínen életét vesztette. A férfi bűnösnek vallotta magát.
2023.05.18

Elsőfokon ítéletet hoztak a kecskeméti KSE Kft. gazdálkodása miatt indított perben

A KSE Sportegyesületeket Működtető Kft. gazdálkodásával kapcsolatban indított büntetőper 2017-ben kezdődött a Szegedi Járásbíróságon, és a cég 2009 és 2011 közötti tevékenységét vizsgálta. A Szegedi Járási Ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt hat személy ellen emelt vádat. A mai ítélethirdetés előtt a vádlottak az utolsó szó jogán szólhattak a bírósághoz. Ezután dr. Kánitz Judit bírónő szünetet rendelt el, majd megkezdődött az ítélethirdetés.
2023.04.12

Rettegésben tartotta exét, elítélték

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – 1 év 2 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 28 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség emelt vádat.