Címke: Kecskeméti Járási Ügyészség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6 találat
2023.03.23

Magára hagyták, négy ujját vágta le a fűrészgép a 17 éves fiúnak

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt egy tiszakécskei asztalossal szemben, aki a szakmai gyakorlatra hozzá beosztott 17 éves fiút a fűrészgép mellett felügyelet nélkül hagyta. A fűrészelés során a fiú olyan balesetet szenvedett, melynek következtében az ujjait levágta.
2023.02.28

Ismerőseinek kedvezett a földhivatali ügyintéző, csalás miatt kell felelnie

A Kecskeméti Járási Ügyészség hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás, költségvetési csalás és termőföld jogellenes megszerzése miatt emelt vádat azzal a földhivatali szakügyintézővel szemben, aki hivatali hatáskörével visszaélve, szabálytalan eljárásával ismerősei számára termőföldeket segített telephellyé átminősíteni.
2023.02.20

Öt hónap alatt 2 millió forint útdíjat spórolt a trükkös fuvaros

A Kecskeméti Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt vádat emelt egy fuvarozással foglalkozó cég vezetőjével szemben, aki a mobilkamerás rendszert kijátszva díjköteles útszakaszokat több hónapon keresztül úgy vett igénybe, hogy az útdíjat nem fizette meg és ezzel 2 millió forint vagyoni hátrányt okozott a központi költségvetésnek.
2023.01.19

Fékezés nélkül ütötte el a kerékpárost

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki 2021 nyarán a Kalocsa és Kiskőrös közötti úton gépjárművével fékezés nélkül elütötte az előtte szabályosan kerékpározó sértettet, aki az ütközés miatt a helyszínen életét vesztette.
2023.01.12

Mobilgarázsok építésével hitegette áldozatait a sorozatcsaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség 41 rendbeli csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki mobilgarázsok adásvételére, valamint -összeszerelésére három hónap alatt, 39 sértettől csalt ki, összesen több mint 14 millió forint előleget a sorozatcsaló. További három sértett részére gépjárművek javítását vállalta, de ezeket sem végezte el.
2022.12.07

Nagy tételben, feketén főzte a pálinkát

A Kecskeméti Járási Ügyészség költségvetési csalás és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt vádat emelt egy kiskunfélegyházi férfival szemben, akinél a NAV próbavásárlás során zárjegy nélküli pálinkát, többezer liter gyümölcscefrét, valamint egy éppen működésben lévő lepárló berendezést talált. A férfi nagy tételben feketén főzte a pálinkát, amelyre nem volt engedélye és amely után nem is adózott.
2022.12.02

Védett ártéri erdőket tettek tönkre Tiszaug és Lakitelek környékén

A Kecskeméti Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt vádat emelt három férfival szemben, akik a környezetvédelmi előírásokat megszegve Tiszaug és Lakitelek környékén – részben Natura 2000-es területen – szabálytalan fakitermelést folytattak, amelynek eredményeként számos fokozottan védett madár-, hüllő- és denevérfaj élőhelye semmisült meg.
2022.11.25

Kecskeméti besurranó sorozattolvaj ellen emeltek vádat

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös, különös visszaeső elkövetővel szemben, aki alig egy hónappal feltételes szabadságra bocsátását követően, 2022 áprilisában 12 lopást követett el Kecskeméten. A vádlott legtöbbször lakásokba surrant be, de lopott autóból és edzőteremből is.