Címke: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
61 találat
2023.03.23

Elkezdődött a SZÍN-TÁR a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Ismét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház ad otthont a SZÍN-TÁR fesztiválnak, ahol izgalmas vizsgaprodukciókat tekinthetnek meg a nézők a feltörekvő színművészek előadásában. A 14. Színművészeti Egyetemek Találkozója a Nagy Dalkultúrák című előadással vette kezdetét csütörtökön este a Kelemen László Kamaraszínházban.
2023.03.22

Luxemburg grófja: Szente Vajk alkotócsapata megújította Lehár operettjét

Kedden délután tartották az évad utolsó nagyszínházi bemutatója, a Luxemburg grófjának sajtónyilvános olvasópróbáját a Kecskeméti Nemzeti Színházban. Szente Vajk és alkotócsapata egy vadonatúj darabot írt Lehár Ferenc 110 éves operettjéből, amely a szerelem különböző arcait mutatja be. Nem csak a szöveg újult meg teljesen, de a jól ismert dalokat is modern köntösben hallhatjuk majd.
2023.03.15

Március 15 –Megtelt a Városháza díszterme a városi ünnepségen

Az esős és hideg idő miatt idén nem a Kossuth-szobornál, hanem a Városháza gyönyörűen felújított dísztermében tartották meg a városi ünnepséget március 15-e alkalmából. A megtelt teremben a kecskeméti nemzeti színház ünnepi műsora és Nyeste Pál piarista szerzetes ünnepi beszéde szólította meg a jelenlévőket. A megemlékezés koszorúzással zárult a Kossuth-szobornál.
2023.03.02

Csaknem ötvenen mérették meg magukat a Petőfi-szavalóverseny döntőjén

Négy kategóriában 46 fő mérette meg magát szerdán a Kelemen László Kamaraszínházban a Petőfi 200 emlékév kapcsán meghirdetett szavalóverseny döntőjében. A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház által szervezett szavalóversenyre 250-en neveztek a megyéből, közülük jutottak be 46-an a szerdai döntőbe. A döntő legidősebb résztvevője 71, a legfiatalabb 10 esztendős volt. Késő délután kiderült, kik nyertek az egyes kategóriákban és kik lettek különdíjasok.
2023.02.06

Utazás a szempillám mögött

Csukás István: Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátékának sajtó-nyilvános főpróbáját tartották február 6-án, ma délelőtt a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Az előadást Sipos Imre rendezte.