Kategória: Jótékonyság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
16 találat
2024.07.20

Kecskemét a megyei jogú városokkal vállvetve, de önállóan is segíti Kárpátalját

76 millió forintot gyűjtött össze nemrég a Megyei Jogú Városok Szövetsége a kárpátaljai magyarlakta települések oktatási intézményeinek támogatására, melyhez Kecskemét 5 millió forinttal járult hozzá. A városok felajánlását az ökumenikus segélyszervezet juttatja el Kárpátaljára. A kecskeméti önkormányzat, a különböző helyi szervezetek és a lakosság a háború kirobbanása óta folyamatosan segítik a határon túli magyarokat és az ukrán menekülteket.
2024.07.08

Saját testébe zárva küzd az életéért Lacika

Az ágasegyházi Sponga család élete január végén majdnem romba dőlt. Nyolcéves kicsi fiúk, Lacika agyvelőgyulladást kapott. Nagyon gyorsan romlott az állapota, életmentő műtétet végeztek rajta, majd agyhalottnak nyilvánították őt. Lacika azonban meghazudtolva az orvostudományt, visszatért. Kommunikálni egyelőre csak a szemeivel tud. Saját testébe zárva küzd az életéért. Péntek délután Ágasegyházán egy jótékonysági bált szerveztek, melynek bevételét a kis hős életmentő rehabilitációjára ajánlották fel.
2024.06.29

Igazi nyáresti, szórakoztató programra várják a fúvószene szerelmeseit

Jótékonysági hangversenyt rendez ma este az Első Kecskeméti Lions Klub. A Kecskeméti Református Kollégium Dísztermében 18 órakor kezdődő koncerten a Kuna Lajos és Lauer Zsolt vezette Kecskeméti Városi Fúvószenekar lép majd fel, az együttes népszerű dallamokat szólaltat meg. A felhőtlen kikapcsolódást ígérő program résztvevői adományaikkal a zenekar szeptemberi, olaszországi fesztiválszereplését támogathatják.
2024.06.11

El Camino előadással és halászlével szolgált a Wojtyla Ház

Mészáros Marianna kecskeméti grafikus volt a keddi vendégelőadó a Wojtyla Házban. A Kandó Kálmán Technikumban művészettörténetet tanító pedagógus, az általa több alkalommal is megtett El Camino zarándokútról mesélt a szociális intézmény gondozottjainak. A meghittséggel átitatott beszámoló után 120 főt vendégeltek meg ebéddel a barátság központ munkatársai és önkéntesei.
2024.06.03

Fűkaszát adományoztak a Wojtyla Barátság Központnak

Muhari Béla, a kecskeméti Royal Traktor Zrt. vezérigazgatója egy damilos fűkaszával ajándékozta meg a Wojtyla Ház sorsközösségét abból az alkalomból, hogy a cég Budai úti telephelyén STIHL szakkereskedés és szerviz nyílt. A június 1-jei megnyitón Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója mellett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő is részt vett.
2024.05.31

Szeretet határok nélkül - 575 ezer forint gyűlt össze a jótékonysági aukción

Két év után ismét aukciót szervezett a Kecskeméti Képzőművészek Közössége, a megyeszékhely testvérvárosában Beregszászon élők megsegítésére. A célcsoport ezúttal a háborúban veszteséget szenvedett magyar családok, özvegyek, árvák voltak, akikhez a jótékonysági rendezvény révén 575 ezer forintot juttatnak majd ki.
2024.05.28

Ebédadomány az egykori szakács tanonctól

Szegedi Krisztián szakácstanulóként 2012 augusztusában fordult meg először a Wojtyla Barátság Központban, ahol Ács Imre mesterpedagógus szakmai irányítása mellett, két diáktársával karöltve sertéstokánnyal kedveskedett a szociális-közművelődési intézmény gondozottjainak. A 12 évvel ezelőtti szeretetvendégség emléke máig él Szegedi Krisztián szívében, aki annak idején megfogadta magában: ha majd egyszer „felnő”, ő is vendégül látja a jobb sorsra érdemes elesetteket.
2024.05.14

A Rotary Club Kecskemét szolgáltatta a wojtylások keddi ebédjét

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak mostani különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit.