Címke: képzés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
650 találat
2024.07.05

Ősztől jön az ingyenes KRESZ- és egészségügyi oktatás

A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza. A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
2024.07.05

Ősztől indul az ingyenes KRESZ- és egészségügyi oktatás

A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a "B" kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza. A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
2024.04.25

Lányok Napja a Neumann János Egyetemen

Tartalmas kerekasztal-beszélgetéssel és izgalmas bemutatókkal várta a középiskolás lányokat a Neumann János Egyetem április 25-én a Lányok Napja elnevezésű program keretében, melyet kilencedik alkalommal rendezett meg az intézmény. A rendezvény célja, hogy a lányok körében is népszerűsítsék a mérnöki és informatikai szakokat. Idén 31 középiskolás diák vett részt a témanapon, akik az ország különböző pontjairól érkeztek az eseményre.
2024.04.21

Várja a jelentkezőket a kecskeméti MCC FIT Program

Élmény, közösség és hasznos tudás – mindezzel már azok az általános iskola felső tagozatos kecskeméti diákok is gazdagodhatnak, akik felvételt nyernek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti képzési központjának Fiatal Tehetség Programjába. A FIT az egyedülálló MCC-s életút első lépcsőfoka. Kárpát-medence-szerte, huszonhét helyszínen, köztük Kecskeméten is várják a most negyedikes diákok jelentkezését június 30-ig.
2023.08.10

Közel 1200 kilencedikessel indít a KSZC

Hamarosan indul a 2023/2024es tanév. A Kecskeméti Szakképzési Centrum az előző évekhez képest most is közel 1200 kilencedikessel indítja el az évet. A gólyák szinte teljesen feltöltötték a helyeket, csupán 1-2 hely maradt ki a szakképző iskolákban.
2023.06.03

Újabb Hírös Nagyikat köszöntöttek

Hatodik alkalommal osztottak tanúsítványt a frissen végzett Hírös Nagyiknak a CédrusNet Kecskemét Programban. Van, aki hamarosan nagymama lesz, más friss dédnagymama, de olyan is akadt, aki tanulni szeretne, vagy még keresi az útját, de egy dolog közös volt bennük: érdeklődve várták a képzést, nyitottak voltak az új ismeretekre.
2023.03.08

Kiemelkedő teljesítményt ért el a Neumann János Egyetem

Nagyszerű eredményt ért el a Neumann János Egyetem a felsőoktatásba jelentkezők megszólításában! Megjelentek az első adatok a 2023-as felvételi eredményekről, melyek azt mutatják, hogy a 2022. évhez képest 65 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik a Neumann János Egyetemet választották.