Címke: Kiemelő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2023.03.28

Segítjük a szülőket az óvodaválasztásban

Hamarosan dönteniük kell a kisgyermekes családoknak, hogy melyik óvodába íratják be gyermekeiket. Kecskeméten széles a választék az önkormányzati intézmények terén. A családok döntését segítve a három nagy óvodaegység mutatkozik be mától a Kecskeméti Televízióban.
2023.03.27

Az érdemes művész címmel kitüntetett Horváth Mária volt a vendégünk

Március 15. alkalmából a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészeti értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjban részesült Horváth Mária Balázs Béla-díjas animációs filmrendező, grafikus, bábtervező művész, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja. Kitüntetése kapcsán beszélgettünk vele a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában.
2023.03.21

Elismerése kapcsán volt a KTV vendége Kis János

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át nemzeti ünnepünk alkalmából Kis János nyugalmazott lelkész, aki szentelését követően előbb Orosházán, majd 1988-tól egészen 2022. szeptemberi nyugdíjba vonulásáig a Kecskeméti Evangélikus Egyházközségben szolgált. Elismerése kapcsán Kis János volt kedden a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.03.20

A lovagkereszttel kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. A kecskeméti Kodály Intézet igazgatóhelyettesét pályájáról, a pandémia oktatást átalakító hatásairól és a Kodály Intézet jelenleg zajló nagyszabású felújításáról, bővítéséről is kérdeztük.
2023.03.13

Viharos idő –Elkerülhetőek a balesetek?

Bár ritka a szombati szélsőséges időjárás és még ritkább az olyan esemény, mint a tömegszerencsétlenséget okozó homokátfúvás, mégis több odafigyeléssel megelőzhetőek lennének az ekkora tragédiák. Kecskemét térségében és az Alföld egészén is érdemes odafigyelni – figyelmeztetnek a közlekedési szakemberek.
2023.03.10

Palkovits István volt a Kiemelő vendége

Múlt szombaton Palkovits Istvánt „örökös lánchidasnak” választották az iskola jótékonysági bálján. Ezen felül edzőtábori felkészüléséről, versenyeredményeiről és a kitűzött célokról is beszélgetünk Palkovits Istvánnal, a KARC atlétájával a Kiemelőben.
2023.03.02

Radics Sándor volt a Kiemelő vendége

Radics Sándor, Európa Unió nagydíjas, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett kecskeméti cimbalomművész 6 éves korában kezdte a cimbalomtanulást, 15 évesen pedig már zenekarban játszott. A Kecskeméten élő zenész az elmúlt évtizedekben az egész világot bejárta. Ő volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.02.28

Sárosi Gáborral, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével beszélgettünk

Georg Büchner Leonce és Léna című darabját mutatják be holnap, szerda este 18.00 órától a Kecskeméti Színjátszó Műhely végzős diákjai a Ciróka Bábszínházban. A munka egyfajta gyakorlati felkészülést is jelentett a színművészeti tanulmányokra készülőknek. A KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában Sárosi Gáborral, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével beszélgettünk, akit a produkció további sorsáról és a színjátszó műhellyel kapcsolatos tervekről is kérdezett kollégánk, Farkas Diana.
2023.02.15

Kiemelő: megjelent Csík János és a Mezzo új lemeze

Gyémántból kalitkát címmel jelent meg Csík János és a Mezzo legújabb lemeze. Az új album beharangozásához jó alkalmat kínál a farsang. De hogy pontosan mire is számíthatnak a kíváncsi vájtfülűek, erről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában Csík János Kossuth-díjas zenész, a zenekar alapítóját és Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes.
2023.02.02

Seres Róbert és dr. Mák Kornél a megyei jótékonysági vadászatról

Bács-Kiskun vármegyében idén is megtartották a jótékonysági vadászatot. A találkozási pont a Lakitelek Népfőiskolán volt. A jótékonysági vadászat során befolyt regisztrációs díjakkal és támogatói adományokkal a megyei kórház gyermekosztályát támogatják egy hiánypótló új eszköz beszerzésével. A KTV Kiemelő című műsorának ma esti adásában dr. Mák Kornél, a jótékonysági vadászat megyei nagykövete, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Seres Róbert tájegységi fővadász, az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) stratégiai partnere volt a vendégünk.