Címke: Kiemelő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.23

Rangos nemzetközi díjat nyert a Fornetti

A legmagasabban jegyzett európai szakmai elismerést gyűjtötte be a kecskeméti központtal működő Fornetti. Az Európai Franchise Szövetség erős nemzetközi mezőnyből választotta ki a Fornetti Groupot az „Év Európai Franchise-hálózatává”. A sikerről Bánhidi Attilát, a Fornetti Group vezérigazgatóját kérdeztük.
2024.02.22

Megrázó, gondolatébresztő tárlat nyílt a Malomban a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Az emberkereskedelem, a prostitúció, a családon belüli erőszak áldozataira és a bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Malom Központ második emeletén csütörtökön megnyílt kiállítás. Február 22-e, a Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából megrázó és elgondolkodtató performanszt is bemutatott a Malomban Sebők Maja és társulata. Az esemény kapcsán szakembereket kérdeztünk az aktuális magyarországi és kecskeméti helyzetről.
2024.02.20

Kihirdették a Szerelemre ítélve című novellapályázat eredményét

A Házasság Hetéhez kapcsolódva novellapályázatot hirdetett az önkormányzat 25 év alatti fiatalok részére Szerelemre ítélve címmel. A legjobb pályamunkák szerzői kedd délután vehették át a díjakat a Lechner Kávéházban rendezett ünnepi eseményen. A pályázat kedvcsinálóként is szolgált egy hamarosan elinduló kecskeméti irodalmi műhelyhez, mely a fiatal tehetségek kibontakozását lesz hivatva segíteni.
2024.02.16

Házasság Hete - Fodorné dr. Ablonczy Margit lelkésszel beszélgettünk

A Házasság Hete programsorozatán belül péntek délután érdekes előadást hallhattak az érdeklődők Családvédelem címmel. Az előadásról és a házasságról Fodorné dr. Ablonczy Margit családpasztorációért felelős lelkésszel, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusával beszélgettünk a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában.
2024.02.09

Négy évtizede a Népi Iparművészeti Gyűjtemény élén Kriskóné Dávid Mária

Idén immár 40 éve a Népi Iparművészeti Gyűjtemény vezetője Kriskóné Dávid Mária. Az intézményben az évek alatt számos kiállítás és program köthető az ő nevéhez, valamint a népi iparművészet mellett az intézményben helyet kapott a népművészet, a különböző művészeti ágak is. A szakember 40 éves pályafutásáról beszélt a KTV pénteki Kiemelő magazinjában.
2024.02.07

Némáné Ella a Házasság Hete kecskeméti programjairól

Némáné Ellával, a Parázs Pasztorális Központ munkatársával beszélgettünk a szombaton rajtoló Házasság Hete kecskeméti programjairól a KTV Kiemelő magazinjának szerda esti adásában. A beszélgetésben többek között szó esik a népszerű szerelmi kalandtúráról, a párkapcsolati műhelyről és a Városházán tartandó két látványos programról is.
2024.02.06

Így segíti a diákokat a Neumann János Egyetem a pályaválasztásban

Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A felvételi eljárás során legfeljebb hat jelentkezési helyet lehet megjelölni, ebből három díjmentes. A pályaválasztásban a Neumann János Egyetem programjai is hasznos iránytűnek bizonyultak. Az intézmény részt vett az Educatio kiállításon és saját nyílt napot is szervezett. Az egyetem programjaival és azok eredményeivel kapcsolatban Halczman Szilviával, az egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karának beiskolázási igazgatójával beszélgettünk a Kiemelő stúdiójában.
2024.02.05

Bognár Gabriellával, a Szórakaténusz vezetőjével beszélgettünk

A farsang hossza évről-évre változik, mivel zárónapja a húsvét időpontjához kötődik. Számos hagyomány és néphiedelem kötődik ehhez az időszakhoz. Erről és a Szórakaténusz programjairól beszélgettünk Bognár Gabriella néprajzkutatóval, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely intézményvezetőjével a KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában.
2024.02.03

Filmet forgattak Zsigóné Katiról

A Magyar Kultúra napja alkalmából filmet forgattak Zsigóné Kati népi iparművésszel. A filmet Li Zhen úr, a kultúra lovagja készítette. Ezzel kapcsolatban volt a Kiemelő vendége a tojásdíszítés királynője.
2024.02.02

Tizennégy borvidék 36 borászata várja a 3. Cifra Borséta vendégeit

Tizennégy borvidék 36 borászatának közel 150 féle bora várja március 22-én, pénteken a 3. Cifra Borséta vendégeit. A Cifrapalota exkluzív környezetében, a kiállított műtárgyak között tartandó sétáló borkóstolón olyan borvidékek képviseltetik majd magukat, mint Villány, Szekszárd és Tokaj, de természetesen a balatoni borok széles választéka is elérhető lesz. Kecskemét közkedvelt boros eseményéről Frittmann Péter borászt, főszervezőt kérdeztük a KTV Kiemelő magazinjának csütörtök esti adásában.
2024.01.29

Kiemelő: Farkas Janka nyerte a cyclocross magyar bajnokságot

A női cyclocross magyar bajnokságon január közepén Debrecenben Farkas Janka győzött. A kecskeméti versenyző nagy csatában utasította maga mögé a tavaly harmadik Szekeres Viktóriát. A kecskeméti Hírös ESC friss bajnoka reményét fejezte ki, hogy az országúti ob-n majd összemérheti erejét Vas Kata Blankával. Az újdonsült bajnoknő a versenyt és a pályát is jónak értékelte, a sok emelkedővel és az épített rámpákkal, számos kanyarral technikásnak találta. A versenyről és pályafutásáról is beszélt a KTV hétfői Kiemelő magazinjában Farkas Janka.
2024.01.26

Az Év Fiatal Gazdájának választott Göbölyös Károllyal beszélgettünk

Az Agrotrend Csoport 2023-as Év Agrárembere-díjának Év Fiatal Gazdája kategóriáját Göbölyös Károly, a NAK Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének vidékfejlesztésért felelős alelnöke, a Magyarok Kenyere program vármegyei nagykövete nyerte. A díjazott szakmájában számos területen közreműködik, elsajátított gyakorlatával a helyi és környékbeli gazdálkodók mindennapjait is segíti. Mindezekről beszélgettünk vele a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában.
2024.01.19

Barta Dóra volt a Kiemelő vendége

A Téli Csodaország és Kecskeméti Advent fesztivál a főtéri óriáskerék és a korcsolyapálya bezárásával ténylegesen is véget ért. A Hírös Agóra ezzel az egyik legsikeresebb fesztiválját tudhatja maga mögött. Az Agóra a 2024-es évet a magyar kultúra napi programokkal indítja el igazán. A téli fesztivál tapasztalatairól és a következő időszak rendezvényeiről, terveiről Barta Dórával, a Hírös Agóra ügyvezetőjével beszélgetett Baloghné Szabó Anita a KTV stúdiójában..