Címke: Kiemelő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
45 találat
2023.03.21

Elismerése kapcsán volt a KTV vendége Kis János

Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át nemzeti ünnepünk alkalmából Kis János nyugalmazott lelkész, aki szentelését követően előbb Orosházán, majd 1988-tól egészen 2022. szeptemberi nyugdíjba vonulásáig a Kecskeméti Evangélikus Egyházközségben szolgált. Elismerése kapcsán Kis János volt kedden a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.03.20

A lovagkereszttel kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk

A március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett dr. Kéri Laura Zita volt a vendégünk a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. A kecskeméti Kodály Intézet igazgatóhelyettesét pályájáról, a pandémia oktatást átalakító hatásairól és a Kodály Intézet jelenleg zajló nagyszabású felújításáról, bővítéséről is kérdeztük.
2023.03.13

Viharos idő –Elkerülhetőek a balesetek?

Bár ritka a szombati szélsőséges időjárás és még ritkább az olyan esemény, mint a tömegszerencsétlenséget okozó homokátfúvás, mégis több odafigyeléssel megelőzhetőek lennének az ekkora tragédiák. Kecskemét térségében és az Alföld egészén is érdemes odafigyelni – figyelmeztetnek a közlekedési szakemberek.
2023.03.10

Palkovits István volt a Kiemelő vendége

Múlt szombaton Palkovits Istvánt „örökös lánchidasnak” választották az iskola jótékonysági bálján. Ezen felül edzőtábori felkészüléséről, versenyeredményeiről és a kitűzött célokról is beszélgetünk Palkovits Istvánnal, a KARC atlétájával a Kiemelőben.
2023.03.02

Radics Sándor volt a Kiemelő vendége

Radics Sándor, Európa Unió nagydíjas, Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett kecskeméti cimbalomművész 6 éves korában kezdte a cimbalomtanulást, 15 évesen pedig már zenekarban játszott. A Kecskeméten élő zenész az elmúlt évtizedekben az egész világot bejárta. Ő volt a KTV Kiemelő magazinjának vendége.
2023.02.28

Sárosi Gáborral, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével beszélgettünk

Georg Büchner Leonce és Léna című darabját mutatják be holnap, szerda este 18.00 órától a Kecskeméti Színjátszó Műhely végzős diákjai a Ciróka Bábszínházban. A munka egyfajta gyakorlati felkészülést is jelentett a színművészeti tanulmányokra készülőknek. A KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában Sárosi Gáborral, a Kecskeméti Színjátszó Műhely vezetőjével beszélgettünk, akit a produkció további sorsáról és a színjátszó műhellyel kapcsolatos tervekről is kérdezett kollégánk, Farkas Diana.
2023.02.15

Kiemelő: megjelent Csík János és a Mezzo új lemeze

Gyémántból kalitkát címmel jelent meg Csík János és a Mezzo legújabb lemeze. Az új album beharangozásához jó alkalmat kínál a farsang. De hogy pontosan mire is számíthatnak a kíváncsi vájtfülűek, erről beszélt a KTV Kiemelő magazinjában Csík János Kossuth-díjas zenész, a zenekar alapítóját és Szabó Kocsis Zsuzsanna énekes.
2023.02.02

Seres Róbert és dr. Mák Kornél a megyei jótékonysági vadászatról

Bács-Kiskun vármegyében idén is megtartották a jótékonysági vadászatot. A találkozási pont a Lakitelek Népfőiskolán volt. A jótékonysági vadászat során befolyt regisztrációs díjakkal és támogatói adományokkal a megyei kórház gyermekosztályát támogatják egy hiánypótló új eszköz beszerzésével. A KTV Kiemelő című műsorának ma esti adásában dr. Mák Kornél, a jótékonysági vadászat megyei nagykövete, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Seres Róbert tájegységi fővadász, az Országos Jótékonysági Vadászat (OJV) stratégiai partnere volt a vendégünk.
2023.01.20

Élménytúra álláskereső fiataloknak

Fiatal felnőttek, 25-29 éves munkanélküliek számára szervez élménytúrát és beszélgetést a Hírös Cédrus Egyesület. Erről beszélt ma a KTV stúdiójában Tapodi-Szabó Annamária és Fehér Ildikó, az egyesület munkatársai.
2022.12.14

Sáfár Tamás volt a Kiemelő vendége

Rövid kitérő után december 18-án ismét Kecskeméten rendezik meg a Cyclocross Magyar Kupa utolsó fordulóját. 2013 óta mindössze egyszer hagyta el a Benkó Zoltán Szabadidőpark területét a szervező. Hogy mi is az a Cyclocross és miért egyre népszerűbb, arról Sáfár Tamással az MKB Bank Cycling Team csapatigazgatójával beszélgetünk a Kiemelőben.
2022.12.13

Dr. Gulyás Zsolt: ezt csak szívvel-lélekkel lehet csinálni!

Magyarország belügyminisztere az Országos Rendőrfőkapitányság vezetőjének javaslatára 2022. december 1-jei hatállyal dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornokot nevezte ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé. Az új rendőrfőkapitány pályájáról és a rendőrség munkájáról beszélt a KTV Kiemelő magazinjában.
2022.12.06

Katkics Tamás volt a KTV vendége

November 25-én a 17. Prima Gálán a Four Points by Sheraton Hotelben vehette át a Bács-Kiskun Megyei Prima-díjat Katkics Tamás, okleveles építészmérnök. Az építészetről, jelenlegi munkáiról és terveiről beszélgetünk Katkics Tamással, a Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara elnökével a Kiemelőben.