Címke: kosárlabda
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.02.27

A KTV vendége: Ivkovic Stojan szövetségi kapitány

A magyar férfi kosárlabda válogatott 87-77-re legyőzte vasárnap Bosznia-Hercegovinát Szombathelyen. Ez a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulója volt, ennek ellenére nem jutottak ki a nyári vb-re. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Ivkovic Stojan szövetségi kapitánnyal. A teljes beszélgetést megtekinthető a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorában.
2023.02.10

Az Akadémiáról egyenes út vezethet a felnőtt csapatba

Már a tizedik szezonjában jár a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia, ahol az iskolai csapatokkal együtt több mint hatszáz gyermek sportol. A sokéves munka gyümölcse az, amikor a fiatalok bemutatkoznak, majd később alapemberekké válhatnak a KTE felnőtt csapatában.
2023.01.30

Bolyais bronzérem az országos kosárlabda diákolimpián

A legidősebb korosztályok „A” kategóriás kézilabda és kosárlabda országos döntői zajlottak a hétvégén. Az V-VI. korcsoportos kézisek Tatán és Tatabányán, a kosarasok pedig Miskolcon csaptak össze. A kézilabdás aranyérmek Siófokra és Fonyódra, a kosárlabdások pedig Szombathelyre és Pécsre kerültek. A kecskeméti Bolyai János Gimnázium kosaras fiúi bronzéremmel tértek haza, Ladovszky János az all star csapatba is bekerült.
2023.01.28

Egykori legendákkal kosarazott a kosárlabda akadémia edzője

Január 11-én az akadémia vezetése, valamint játékostársai és tanítványai köszöntötték 60. születésnapján Lakosa Zsoltot. A kiváló edző Százhalombattán kezdett kosárlabdázni, majd a Honvéd csapatához került, ahol a sokszoros bajnokcsapat tagjaként Gellérttel és társaival játszhatott.
2023.01.24

Garaczi János az újságírásról és a tehetséges kecskeméti fiatalokról

A kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia évről évre komolyabb eredményeket ér el, egyre több válogatott, felnőtt szinten is helytálló sportolót nevelnek ki. Ez a háttérben dolgozó szakembereknek sikere is, legyen szó az edzőkről, mentorokról, technikai vezetőkről, sportdietetikusról, sportpszichológusról vagy a gyógytornászokról. Emellett szintén fontos szerep hárul a média területére is. A megjelenések, az eredményekről, sikerekről való tudósítások a Tóth László-díjas újságírónak, Garaczi Jánosnak köszönhetők, aki január 21-én ünnepelte 70. születésnapját. Ez kiváló apropót szolgáltatott arra, hogy megismerjük az egykori kiváló focistát, nagyszerű újságírót.
2023.01.20

Duna Aszfalt-DTKH: a Körmend ezúttal is fejet hajtott Kecskeméten

Pénteken azt a Körmendet fogadta a Messzi István sportcsarnokban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, amely már 2011 óta nem tudott nyerni a hírös városban. A mérkőzésre az egykori KTE-legenda, Marko Derasimovic is ellátogatott, hogy a lelátóról biztassa egykori csapattársait. A mindig mosolygós sportember szerencsét hozott, a Körmend most is fejet kellett, hogy hajtson a Kecskemét előtt.