Címke: kultúra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1369 találat
2024.01.21

Ács Imre: a régi receptek, a régi gasztronómia az egyetemes magyar kultúra része

Aki a Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikumába, vagyis a korábbi vendéglátóipari iskolába járt, annak jó eséllyel nem kell bemutatni Ács Imrét. A nyugdíjas gasztrotanárral, pedagógusmesterrel a szakácskönyv-gyűjteményéből megnyílt kiállítás kapcsán beszélgettünk a Katona József Könyvtárban. A Szakácsmesterségnek könyvecskéi című tárlat április végéig látogatható.
2023.08.21

Kezdődik a Hírös Hét!

Kedden kezdetét veszi Kecskemét legnagyobb múltú fesztiválja, a Hírös Hét. Az augusztus 22. és 27. között (keddtől vasárnapig) tartó idei fesztivál kiemelkedő fellépője a csütörtök este koncertet adó Bagossy Brothers Company, de a Barátok templománál felállított nagyszínpadon felcsendül majd a Budapest Jazz Orchestra Combo, a Szép nyári nap – Neoton musical és az István, a király is.
2023.07.31

Orgonaszó egymás után négy templomban az Orgonák Éjszakáján

Egy négytemplomos séta keretében négy orgonakoncerten vehet részt bárki, aki Kecskeméten jár augusztus 5-én. A különleges rendezvényt úgy alakította ki a Filharmónia Magyarország, hogy egymás után mind a négy koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő templomi helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett.
2022.12.08

Szeretett alma materében koncertezett Fülei Balázs

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti koncertsorozat részeként az M. Bodon Pál Zeneiskolában lépett fel szerda este az intézmény egykori növendéke, Fülei Balázs. A Liszt Ferenc-, Artisjus- és Junior Prima díjas zongoraművész a karácsony különböző hangulatait mutatta meg játékával az intézmény hangversenytermében megjelent szép számú zeneszeretőnek.