Címke: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár
Keresés
Dátum választó
Rendezés
170 találat
2024.02.17

Este is gyakorlatoznak jövő héten a Gripenek, a megszokottnál nagyobb hanghatás várható Kecskeméten

Délutáni és esti repüléseket hajtanak végre 2024. február 19-22. 14:00 és 22:00 óra között a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái. A megszokottól nagyobb zaj- és hanghatás várható Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza, Békéscsaba, Szigetvár, Nagyatád, Kadarkút, valamint Kaposvár térségében.
2023.11.22

Figyelemfelhívás - Három év börtön is járhat a lézeres zavarásért

Hazánk légterének védelme közös érdekünk, amit a legjobb tudásuk szerint látnak el pilótáink éles helyzetben, illetve arra felkészülve a kiképzési repülések során. Az utóbbi időben sajnálatos módon ismét előfordultak katonai repülőgépek ellen irányuló lézeres zavarások. A kiskereskedelmi forgalomban is kapható, kézben hordozható lézerekkel akár több kilométerről is meg lehet zavarni a pilótákat - olvasható a MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár facebook oldalán.
2023.11.14

ADHU23: Gripenek idegenben

A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk. Ebből pedig az következik, hogy a légierő szakmailag felkészült katonái bárhol, bármikor képesek garantálni a precíz csapatmunkát, így szavatolva hazánk légterének biztonságát.
2023.09.13

Dandárlátogatáson a török légierő parancsnoka

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál tett hivatalos szakmai látogatást szeptember 12-én Ziya Cemal Kadioglu vezérezredes, a török légierő parancsnoka és delegációja. Magyar részről a meghívottakat többek között Dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka kísérte el.
2023.04.05

Figyelem! Kiképzési repülések kezdődnek

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár vadászpilótái 2023. április 14-ig munkanapokon 9 és 16 óra között kiképzési repüléseket hajtanak végre az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően. A kiképzési repülések elsődleges célja a pilóták képzettségének fenntartása a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében.
2023.03.26

A KFOR tartalék zászlóalját fogadták Kecskeméten

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a Koszovóból visszatérő KFOR (koszovói békefenntartó erők) tartalék zászlóalj fogadásakor Kecskeméten.