Címke: Mikulás Ferenc
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5985 találat
2023.11.23

Kecskeméten kezdte vármegyei látogatását Novák Katalin köztársasági elnök

Szerdán este megérkezett Kecskemétre Novák Katalin köztársasági elnök. Az államfő kétnapos vármegyei körútját kezdte meg a megyeszékhelyen, ahol megnézte a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Meseautó című előadását. Novák Katalin csütörtök reggel megtekintette a Városházát, majd vármegyei vezetőkkel találkozott. Ezután a hetényegyházi Univer-üzemben vezette körbe Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója, majd a Katona József Gimnáziumba látogatott, ahol megnézte édesanyja tablóját és diákokkal is találkozott. Csütörtöki kecskeméti programja a Kecskemétfilm Kft.-nél tett látogatással zárult, innen Kiskunhalasra utazott az államfő.
2023.09.19

Best of KAFF a Cinema MOM-ban

Ingyenes mozivetítéseken mutatják be a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes rövidfilmjeit szeptember 21-e és 27-e között a budapesti a Cinema MOM-ban. A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a mozi honlapján lehet.
2023.09.07

Négy nagyváradi fiatal készített rajzfilmet Kecskeméten

Két és fél hónapon keresztül vendégeskedett Kecskeméten négy Nagyváradon tanuló fiatal az Erasmus Programnak köszönhetően. A Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak egy-egy irodalmi művet kellett adaptálniuk, amihez természetesen elsajátították a megfelelő technikát is.
2023.07.03

Mesevilág várja a kis betegeket a kecskeméti gyerekpszichiátrián

Mostantól nem csak a gyerekosztályára lehet büszke a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház, Valószínűleg Kecskemété lett az ország legszebb gyerekpszichiátriája is. Tavaly költözött új épületbe a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó, most pedig a Poli-Farbe támogatásával, a Kecskemétfilm Kft. figuráival igazi mesevilág született itt.
2023.06.23

KAFF - Tudatos digitális és animációs kultúra címmel tartottak konferenciát

Tudatos digitális és animációs kultúra címmel tartottak konferenciát pénteken a Katona József Könyvtárban. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként megrendezett program jelentőségét az adta, hogy az animációs alkotások évtizedek óta a médiajelenségek kikerülhetetlen szereplői, jelentőségük pedig a jövőben várhatóan tovább fog növekedni.
2023.06.21

Ma kezdődik a KAFF!

Kezdetét vette szerda délelőtt a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF). A szakmai programok mellett főtéri vetítések, koncertek és fényanimáció is színesítik az ötnapos, ingyenes fesztivált. Az M1 csatornát kollégánk tudósította Kecskemétről vendégével, Mikulás Ferenc fesztiváligazgatóval, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatójával.
2023.06.03

Bogyóval és Babócával is találkozhatunk az Agórában

A KAFF első eseményeként megnyílt péntek délután a KEDD Animációs Stúdió munkásságát bemutató kiállítás a Hírös Agórában. A „Kiszínezett hétköznapok” című tárlat az alapítás óta eltelt 21 év szakmai munkájának áttekintését nyújtja. Találkozhatunk Bogyóval és Babócával, valamint a Kuflikkal is.
2023.04.30

Rekordszámú magyar alkotás kapott meghívást az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválra

Rekordszámú magyar alkotás - köztük a a Kecskemétfilm gyártásában készült Toldi mozifilm kapott meghívást a június 11-én kezdődő Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválra, amelyen Gauder Áron Kojot négy lelke című filmje a fő versenyprogramban indulhat az Annecy Kristályért - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t.
2023.04.03

Április 9-én a Dunán nézhetjük a Toldit

Április 9-én, húsvét vasárnap, este 9 órakor tűzi műsorára a Duna TV a Toldi, a mozifilm című egészestét rajzfilmet. A Kecskemétfilm Kft. újabb alkotásában a nézők nem fognak csalódni, az eredeti történet köszön vissza a filmvásznon. A Toldi egyben a rendezőnek, Jankovics Marcellnek állít emléket.
2023.03.18

Tízéves fennállását ünnepelte a kecskeméti Kosárlabda Akadémia

Tízéves fennállását ünnepelte péntek este a Sheraton Hotelben tartott nagyszabású ünnepi fogadáson a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Az estélyen Ivkovicné Béres Tímeát, az akadémia alapító-igazgatóját az országos kosárlabdaszövetség (MKOSZ) emlékérmével tüntették ki, Deutsch Tamás pedig a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnökeként bejelentette, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. idén 200 millió forintos állami támogatásban részesül.
2023.02.23

Mikulás Ferenc beszélt az idei KAFF-ról

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között. Javában zajlanak már az idei KAFF előkészületei.
2023.02.22

Mikulás Ferenc volt a Múzsa vendége

Javában zajlanak az idei, sorrendben 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. Ebből az alkalomból volt a KTV Múzsa című műsorának vendége Mikulás Ferenc fesztiváligazgató. A Kecskemétfilm Kft. vezetője a műsorban többek között elmondta, hogy az idei rendezvény díszvendége Belgium lesz, a kiemelt vendég pedig ezúttal a KEDD Animációs Stúdió lesz.
2023.02.21

Elindult a Petőfi nyomában című online játék

Kezdetét vette a Petőfi nyomában című országos ismeretterjesztő online játék a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A kvíz a Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. közös munkája, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatott. A játék a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt élvezetes, olykor igazi kihívást jelent. A verseken keresztül bejárhatjuk az egész Kárpát-medencét.
2023.01.31

Gőzerővel folyik az idei KAFF szervezése

Már javában folynak a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. A részletekről Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője számolt be a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje idén több mint 600 szakmai vendéggel, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között.