Címke: Mikulás Ferenc
Keresés
Dátum választó
Rendezés
93 találat
2023.06.03

Bogyóval és Babócával is találkozhatunk az Agórában

A KAFF első eseményeként megnyílt péntek délután a KEDD Animációs Stúdió munkásságát bemutató kiállítás a Hírös Agórában. A „Kiszínezett hétköznapok” című tárlat az alapítás óta eltelt 21 év szakmai munkájának áttekintését nyújtja. Találkozhatunk Bogyóval és Babócával, valamint a Kuflikkal is.
2023.04.30

Rekordszámú magyar alkotás kapott meghívást az Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválra

Rekordszámú magyar alkotás - köztük a a Kecskemétfilm gyártásában készült Toldi mozifilm kapott meghívást a június 11-én kezdődő Annecy-i Nemzetközi Animációs Fesztiválra, amelyen Gauder Áron Kojot négy lelke című filmje a fő versenyprogramban indulhat az Annecy Kristályért - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t.
2023.04.03

Április 9-én a Dunán nézhetjük a Toldit

Április 9-én, húsvét vasárnap, este 9 órakor tűzi műsorára a Duna TV a Toldi, a mozifilm című egészestét rajzfilmet. A Kecskemétfilm Kft. újabb alkotásában a nézők nem fognak csalódni, az eredeti történet köszön vissza a filmvásznon. A Toldi egyben a rendezőnek, Jankovics Marcellnek állít emléket.
2023.03.18

Tízéves fennállását ünnepelte a kecskeméti Kosárlabda Akadémia

Tízéves fennállását ünnepelte péntek este a Sheraton Hotelben tartott nagyszabású ünnepi fogadáson a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Az estélyen Ivkovicné Béres Tímeát, az akadémia alapító-igazgatóját az országos kosárlabdaszövetség (MKOSZ) emlékérmével tüntették ki, Deutsch Tamás pedig a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnökeként bejelentette, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. idén 200 millió forintos állami támogatásban részesül.
2023.02.23

Mikulás Ferenc beszélt az idei KAFF-ról

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között. Javában zajlanak már az idei KAFF előkészületei.
2023.02.22

Mikulás Ferenc volt a Múzsa vendége

Javában zajlanak az idei, sorrendben 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. Ebből az alkalomból volt a KTV Múzsa című műsorának vendége Mikulás Ferenc fesztiváligazgató. A Kecskemétfilm Kft. vezetője a műsorban többek között elmondta, hogy az idei rendezvény díszvendége Belgium lesz, a kiemelt vendég pedig ezúttal a KEDD Animációs Stúdió lesz.
2023.02.21

Elindult a Petőfi nyomában című online játék

Kezdetét vette a Petőfi nyomában című országos ismeretterjesztő online játék a költő születésének 200. évfordulója alkalmából. A kvíz a Katona József Könyvtár és a Kecskemétfilm Kft. közös munkája, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum támogatott. A játék a fiatalok és a felnőttek számára egyaránt élvezetes, olykor igazi kihívást jelent. A verseken keresztül bejárhatjuk az egész Kárpát-medencét.
2023.01.31

Gőzerővel folyik az idei KAFF szervezése

Már javában folynak a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. A részletekről Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője számolt be a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje idén több mint 600 szakmai vendéggel, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között.