Címke: óvoda
Keresés
Dátum választó
Rendezés
10 találat
2024.03.13

Lisztérzékenység-szűrés indul a kecskeméti óvodákban

Napjaink egyik fontos egészségügyi problémája a cöliákia, vagyis a lisztérzékenység, amelynek időben történő felismerése számos súlyos szövődménytől óvhatja meg az érintetteket. Éppen ezért áprilistól ingyenes szűrőprogram indul az önkormányzat támogatásával a kecskeméti óvodákban. A vizsgálatoknak köszönhetően már 6 éves kortól megállapítható a lisztérzékenység jelenléte.
2024.01.11

Lezárult a nagy projekt, két kecskeméti óvoda és egy bölcsőde újult meg

Az egyik megújult épületben, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodájában rendezték csütörtökön meg annak a nagyszabású projektnek a záróeseményét, mely során három kecskeméti köznevelési intézmény is teljesen megújult és korszerűsödött, főként energetikailag. A rendezvényen Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia és a Polgármesteri Hivatal Fejlesztéspolitikai Irodájának vezetője, Balogh Zoltán mondott beszédet.
2024.01.11

Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című európai uniós projekt

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt kapcsán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott 523,47 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése volt, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.
2023.12.14

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projektnek köszönhetően köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése volt, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.
2023.11.08

Megújult és kibővült a Szent Imre utcai óvoda

Dupla ünnepet tartottak szerdán délelőtt a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola Szent Imre utcai óvodájában. Most adták át és szentelték fel az intézmény épületét, amely mintegy 310 millió forintból születhetett újjá, emellett most zárult le az óvoda Szent Imre ünnepségsorozata is.
2023.10.01

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát a református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért

Ünnepi istentiszteleten adtak hálát vasárnap délelőtt a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda 15 éves fennállásáért. A belvárosi református templomban tartott istentiszteletet az óvoda Csillag csoportjába járó apróságok éneke, rövid prózai előadása és imája tette különösen meghitté. A szertartás keretében a Pálmácska Óvoda igazgatóhelyettese, Andrásyné B. Tóth Anikó átvehette a Tradicionális Magyar Keresztyén Oktatásért-díjat.
2023.03.28

Ferenczy Ida Óvoda: a boldog gyerekkor a legfőbb cél

Hamarosan dönteniük kell a kisgyermekes családoknak, hogy melyik óvodába íratják be gyermekeiket. A családok döntését segítve a három nagy óvodaegység mutatunk be a héten. Kurilláné Páncél Csilla Mária, a Ferenczy Ida Óvoda intézményvezetője tagintézményeit mutatta be a KTV stúdiójában..