Kategória: Civil szféra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
12 találat
2023.06.03

Újabb Hírös Nagyikat köszöntöttek

Hatodik alkalommal osztottak tanúsítványt a frissen végzett Hírös Nagyiknak a CédrusNet Kecskemét Programban. Van, aki hamarosan nagymama lesz, más friss dédnagymama, de olyan is akadt, aki tanulni szeretne, vagy még keresi az útját, de egy dolog közös volt bennük: érdeklődve várták a képzést, nyitottak voltak az új ismeretekre.
2023.06.01

Zöld Misszió x RuhaCsereBere: le a fast fashionnel!

A Zöld Misszió RuhaCsereBere rendezvény abból a célból jött létre, hogy lehetőség legyen a már megunt, de jó állapotban lévő ruhadarabokat, cipőket, táskákat, egyéb kiegészítőket, amik csak foglalják a helyet az otthoni ruhásszekrényben, fenntartható módon árusítani, ami másnak lehet kincset ér.
2023.05.29

Ilyen volt a gyerekhétvége képekben

Több száz gyerek megforult a hétvégén a főtéren és a Deák téren kitelepült programokon. Felsorolni sem lehetne mennyi izgalmas szórakozási lehetőség várta a kicsiket, de az biztos, ez a hétvége nemcsak nekik volt élvezetes. Meséljen helyettünk a galéria, amit egész hétvégén gyűjtöttünk!
2023.05.27

Megrendezték a Para Boccia OB első fordulóját

A Para Boccia Országos Bajnokság első fordulóját rendezték meg a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség szervezésében a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. A szombati versenynek igen nagy tétje volt, hiszen a jó szereplésének köszönhetően nemzetközi versenyekre juthatnak ki a legjobb parasportolók.
2023.05.27

Elhunyt Szegedi Erika színésznő

Életének 82. évében elhunyt Szegedi Erika Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész. Pályáját Kecskeméten, a Katona József Színház társulatának tagjaként kezdte. S bár csak egy évadot töltött a hírös városban, a helyi színházszeretők hamar a szívükbe fogadták – számos darabban aratott szép sikert – és mindmáig szeretettel emlékeznek rá.
2023.05.27

Országos szemétgyűjtési akciót szervez a Magyar Közút

A Magyar Közút kiemelt figyelmet fordít idén a kezelésében lévő utak menti területek karbantartására, így nemcsak a mintegy 200 millió négyzetméternyi zöldfelület kaszálási munkáira, hanem a szemétszedési munkákra is. A társaság korábban többször is eredményes szemétgyűjtési akciót szervezett, most pedig egy teljes hetet jelölt meg legújabb szemétgyűjtési kampányára. A június 12-ei héten így nemcsak saját mérnökségi és irodai dolgozóik gyűjtik majd az illegálisan kidobott út menti szemetet országszerte, hanem 2023. június 4-ig önkéntesek csatlakozását is várják a szervezők.
2023.05.24

Szemereyné Pataki Klaudia: támogatási programot dolgozunk ki a fiatalok helyben tartása érdekében

Egy sor szociális jellegű döntést hoz meg csütörtökön a közgyűlés. Ezek között lesznek olyanok, amelyek a rászorulók támogatásáról szólnak, de napirendre kerül majd a lakbérek befagyasztása is. Többek között ezekről beszélt, ma a KTV rendkívüli Kiemelő című műsorában Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A városvezető részleteket árult el egy a fiatalok helyben maradását segítő, most készülő programról is.
2023.05.23

Szeverényi Andreával és Ignácz Bencével beszélgettünk

Ágazati Képzőközpontot nyitott a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kecskeméten, a Bibó István utcai képzési helyén. Az európai uniós pályázati forrásból megvalósult, több kereskedelmi ágazat gyakorlati képzésére is alkalmas modern szaktantermet 2023. április 12-én. Köszöntöm a stúdióban Szeverényi Andreát, a Képzőközpont ügyvezetőjét és Ignácz Bencét, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatóját.
2023.05.20

Jöttek, gügyögtek, nyertek

Gügyögéstől, gyermekkacajtól, és helyenként sírástól volt hangos szombaton délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár díszterme. Ma tartották meg a 9. Születésünnep utolsó rendezvényét, amely ezúttal is a hagyományos nyereménysorsolással zárta a programokat. Az idei rendezvénysorozaton két hét alatt több mint 60 programon vehettek részt ingyenesen a kisgyermekes vagy még épp gyermeküket váró családok.
2023.05.18

Lakiteleken rendezik meg a Magyar Levéltárak Vezetőinek éves vándorgyűlését

A lakiteleki Hungarikum Liget ad otthont a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa éves vándorgyűlésének május 18-a és 20-a között. A Tanács különleges fórumként szolgál a tapasztalatok megosztására, és a jó gyakorlatok elsajátítására, továbbá alapvető cél a levéltárakban folyó munka szakmai támogatása, az új kezdeményezések felkarolása, illetve a szakmai érdekképviselet. A szervezet legfontosabb fóruma az éves vándorgyűlés, amely minden esetben szakmai tudományos konferenciával összekötve kerül megrendezésre.