Kategória: Civil szféra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.05.17

Hankovszky Zsigmondra emlékeztek a Természet Házában

Hankovszky Zsigmond, az egykor Hunyadivárosban élő kertész, szőlő- és gyümölcsnemesítő szakember születésének 160. évfordulójára emlékeztek ma egykori birtoka területén a Természet Házában. A rendezvényen az érdeklődők bepillanthattak abba a könyvbe is, amelyben a városrész híres szülöttje összegyűjtötte munkássága legfontosabb dokumentumait.
2024.05.17

Kihirdették a Város Borát

Kihirdetésre kerültek a a Kecskeméti Mathiász János Hegyközség Termelői Borversenyének díjazottjai és átadásra került a 2024. évi Kecskemét Város Bora díj. Kecskeméti Mathiász János Hegyközség és a Mathiász János Borrend az idén két borversenyt szervezett.
2024.05.16

Platánfák permetezése a városban

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. – az időjárási viszonyoktól függően – 2024. május 17. és június 2. közti időszakban végzi a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését.
2024.05.14

A Rotary Club Kecskemét szolgáltatta a wojtylások keddi ebédjét

Az elesetteket, nélkülözőket, elhagyatottakat is patronáló Rotary Club Kecskemét időről időre támogatásban részesíti a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét. Látván a népkonyha gondozottjainak mostani különösen nehéz helyzetét, a civil szervezet újabb karitatív ételosztással pártfogolta a szociális-közművelődési intézmény szegényeit.
2024.05.12

Csík János a Mária Rádióban vallott az életéről

Hol van az Isten? címmel videósorozatot indított a Mária Rádió. Az első epizód vendége Csík János Kossuth-díjas zenész, a Csík zenekar alapítója, prímása, énekese volt, aki istenkapcsolatáról, művészetéről, valamint életét meghatározó, súlyos balesete következményeiről mesélt.
2024.05.12

Óriási sikere volt a XIX. Helyi Termék Ünnepnek

A fantasztikus programkínálatnak köszönhetően idén is megtelt Kecskemét Főtere hungarikumokkal. Nagy érdeklődés mellett három napon keresztül zajlott a számos újdonságot kínáló, sokszínű XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál május 10-12. között. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület ezúttal is nagyszabású rendezvényt szervezett, amelyet megújuló programokkal és népszerű koncertekkel színesített.
2024.05.12

Ismét megrendezték a Para Boccia OB első fordulóját

Vasárnap rendezték meg a kétfordulós Para Boccia Országos Bajnokság első fordulóját a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete és a Magyar Para Boccia Szövetség szervezésében, a Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában. Az eseménynek idén is nagy tétje volt, ugyanis innen jutottak tovább a legeredményesebb sportolók a nemzetközi versenyekre.