Címke: piarista
Keresés
Dátum választó
Rendezés
12 találat
2023.11.16

Tarján-emlékéremmel tüntették ki Görbe László piarista atyát

Tizenhárom hazai informatikus szakember kiemelkedő munkásságát díjazta a Neumann János Számítógéptudományi Társaság és a HUN-REN SZTAKI a „Neumann után, szabadon” című konferencián. A társaság a hazai számítástechnika egyik úttörőjéről, Tarján Rezsőről elnevezett Tarján-díjjal az informatika oktatásában, népszerűsítésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket díjazza. Ezzel a díjjal tüntették ki a Kecskeméten élő nyugdíjas szerzetestanárt, Görbe László piarista atyát, a piarista plébánia káplánját.
2023.09.11

„Dönteni kellett: az életemet arra szentelem, hogy a gyerekekért dolgozom”

Görbe László piarista atyát éppen ötven évvel ezelőtt, 1973-ban szentelték pappá Kecskeméten. A jeles évfordulóról közös aranymisén emlékeztek meg rendtársával, a szintén fél évszázados papságát ünneplő Holczer József atyával augusztus 25-én a piarista templomban. Görbe atyával a rendházban találkoztunk, és részletesen kikérdeztük fordulatokban és feladatokban bővelkedő életútjáról, mely egy Kerekegyháza-közeli tanyáról indult, majd Kecskeméten, Veszprémen és Budapesten át 2016-ban visszakanyarodott a hírös városba.
2023.08.28

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák

Aranymisén adtak hálát 50 éves papságukért Görbe László és Holczer József piarista atyák augusztus 25-én, péntek este a kecskeméti piarista templomban. A kórus- és orgonamuzsikával ékesített, számos pap- és szerzetestárs által koncelebrált ünnepi szentmisére megtelt a templom. Görbe László prédikációjában felidézte kecskeméti diákéveit, majd innen induló és ide visszatérő pályáját, hálát adva a támogatásért egykori tanárainak és a piarista családnak.