Családjára gyújtotta a tetőteret

2023. 08. 18., 08:55
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki éjjel, ittasan a volt élettársára és három közös gyermekükre gyújtotta a tetőteret.

A vádirat szerint a férfi – az ügy vádlottja – tavaly október közepén a napközbeni folyamatos alkoholfogyasztás következtében lerészegedett. Ilyen állapotban az este folyamán többször megjelent a volt élettársa szüleinek tassi lakóházánál, amelynek tetőterében a nő és a három közös kiskorú gyermekük lakott. Mivel a ház villanyóráját többször lekapcsolta, továbbá a külső gázcsapot is elzárta, a család rendőri intézkedést is kért.

Ennek ellenére a vádlott 22 óra körül ismét visszatért és a külső lépcsőn felment az emeleti lakrészbe. Ott előbb törni-zúzni kezdett, majd több helyen tüzet gyújtott és miután a tűz lángra kapott, azt hátrahagyva elmenekült a lángoló tetőtérből. A ház földszintjén tartózkodó családtagok a tüzet észlelve elhagyták az ingatlant.

A tűz következtében senki nem sérült meg, azonban a lakóingatlan tetőtere teljesen kiégett, ráadásul egy gázpalack is felrobbant.

A lakóépületben több mint 11 millió forint kár keletkezett, emellett a nő és a gyermekek ruhaneműi és használati tárgyai is megsemmisültek.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit jelentős kárt okozó rongálás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.