Disznósajtot és kolbászt lopott, bilincsben a torkos tolvaj

KÖZLEMÉNY
2024. 02. 15., 13:01
Tíz lopásért kell felelnie annak a 27 éves férfinak, aki többek között két tucat kolbászt és disznósajtokat is zsákmányolt.

Több bejelentés is érkezett a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra az év elején arról, hogy valaki bemászik az udvarokba, és elviszi, ami a keze ügyébe kerül. Több helybélinek a kerékpárját, valakinek pedig a láncfűrészeit lopta el az ismeretlen. Az egyik lépcsőház pincéjéből nyolc, egy melléképületből pedig tizenhat szál kolbásznak, valamint hét disznósajtnak kélt lába. Feltételezni lehetett, hogy a tolvaj nem éhes volt, sokkal inkább eladásra szánta a jelentős mennyiségű húsárut.

A kiskunhalasi rendőrök úgy sejtették, hogy az esetek összefüggnek, és egyvalaki felelős az elkövetésükért. A beszerzett bizonyítékok igazolták a gyanújukat, és azt mutatták, hogy egy 27 éves férfi a tolvaj, akit február 6-án gyanúsítottként hallgattak ki. A lopásokat elismerte, és részletesen beszámolt azokról.

A történet azonban folytatódott: pár nappal később érkezett hír az egyenruhásokhoz, hogy valaki bement egy ingatlanba, ahonnan telefonokat vitt el, és még a sértett kocsijának indítókulcsát is megtalálta, amiből pénzt vett magához. A rendőrök fülest kaptak arról, hogy ezt is ugyanaz a férfi követhette el. Február 12-én bukkantak a nyomára egy másik ügy nyomozása közben. Ekkor ismét előállították és kihallgatták a férfit, akiről kiderült, hogy olyan bűncselekményeket is elkövetett, melyekről addig nem tudtak. A lakásán végzett kutatások során megtalálták a zsákmányolt holmik egy részét. Volt olyan sértett, aki még azelőtt visszakapta az értékét, hogy feltűnt volna neki a lopás. Az elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.