Dobogós helyen végzett Bors Attila a para boccia bajnokságon

2023. 06. 15., 18:29
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Mercedes-Benz gyár Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesülete (KMSE) látta vendégül az ország legjobb para boccia versenyzőit a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában.

Az országos bajnokságot a Magyar Para Boccia Szövetséggel, a Magyar Paralimpiai Bizottsággal és Kecskemét MJV Önkormányzatával együtt szervezte az egyesület, a versenynek igen nagy tétje volt: a legjobb sportolók nemzetközi versenyekre kvalifikálhatták magukat. 

Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester volt, Kecskemét Város önkormányzata képviseletében Jánosi István sportért felelős tanácsnok köszöntötte a verseny résztvevői.

A kétfordulós versenyre az ország minden szegletéből 11 egyesület 130 játékosa érkezett. A szoros meccseken feszült izgalommal játszottak a versenyzők, akik közül hazai és nemzetközi kategóriában is hirdethettek győzteseket.

Hazai kategóriában a KMSE sportolói közül Bors Attila nagyszerű szereplésével hozhatta el az ezüstérmet, míg ugyanebben a kategóriában Tolnai Klára az előkelő 4. helyen végzett.

A bajnokság eredményhirdetésén részt vett Csúri Ferenc, a Magyar Para Boccia Szövetség elnöke, Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, a szervező Egyesület névadó szponzora, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár képviseletében Berki Tamás, Vereczkei Zsolt 3x paralimpiai bajnok úszó, az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány alapítója, valamint Gajdócsi Nóra főbíró.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy egyesületünk sportolói minden versenyen dobogós eredményeket érnek el. Gratulálok minden résztvevőnek és sikeres szereplést kívánok az idei versenyekhez. – nyilatkozta Dr. Nagy András, a Mercedes-Benz Gyár KMSE elnöke.