Egy ember, 12 bűncselekmény

2023. 04. 06., 08:04
Összesen tizenhárom bűncselekmény van annak a két kiskunfélegyházi férfinek a rovásán, akinek az ügyében a napokban fejezték be a nyomozást a rendőrök.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya tizenkét bűncselekménnyel gyanúsít egy 51 éves helyi férfit. Két esetben bűntársa segítette, aki önállóan egy betörést követett el. Most mindketten bíróság elé kerülhetnek.

Az 51 éves gyanúsított tavaly ősszel alig két hónap alatt hat kerékpárt lopott el a város különböző pontjairól. További három kétkerekűt csak megpróbált elvinni, azonban a rájuk szerelt zárszerkezet kifogott a tolvajon, így végül üres kézzel távozott. Két esetben volt egy társa, egy 19 éves fiatal, aki önállóan is bűnelkövetővé vált: betört egy elhagyatott, ám lezárt tanyába, ahonnan végül nem vitt el semmit.

Az idősebb férfi a szeptemberben egy őrizetlenül hagyott pénztárcát, valamint egy sporttáskát emelt el, további két bűncselekménnyel gyarapítva a bűnlajstromát, ami itt még nem ért véget. Súlyos testi sértéssel is gyanúsítható, mivel 2022 augusztusában szóváltásba keveredett egy férfivel, akit végül úgy megütött, hogy annak eltört a bordája.

A 12 rendbeli lopással és súlyos testi sértéssel gyanúsított férfit még 2022. október 20-án őrizetbe vették a kiskunfélegyházi rendőrök, ő jelenleg is letartóztatásban van. Fiatalabb társa – akit a gyanú szerint két kerékpárlopásban volt társtettes, valamint egy betörést követett el – jelenleg szabadlábon védekezhet.

A nyomozók a bizonyításhoz szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, így az iratokat a napokban vádemelés javaslatával átadták az ügyészségnek.