Éjszakai sebességkorlátozással fékeznék meg az illegális gyorsulási versenyeket Kecskeméten

2023. 06. 16., 08:39
Jelentős éjszakai sebességkorlátozást tervez Kecskemét önkormányzata augusztus 1-től a kiskörúton. A cél az illegális gyorsulási versenyek megfékezése - áll a Városháza közleményében.

Kecskemét önkormányzata jelentős éjszakai sebességkorlátozás bevezetését tervezi augusztus 1-től a kiskörúton annak érdekében, hogy az illegális gyorsulási versenyeket vissza lehessen szorítani. Ez már az első kézzelfogható eredménye az alig néhány napja megalakult városi Közbiztonsági Fórumnak. A fórum létrehozását Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezte.

Június 12-én volt az alakuló ülés, amelyen egyik fő témaként szerepelt a rendkívül balesetveszélyes és a lakók pihenését zavaró éjszakai illegális gyorsulási versenyek problémája. Ezt követően a Kecskeméti Városrendészet megvizsgálta, hogy milyen intézkedéseket lehet a leggyorsabban bevezetni,

majd javasolta, hogy a kiskörút egyenes szakaszain a jelenlegi 50 km/h sebességkorlátozást este 10 óra és reggel 4 óra között csökkentsék 30 km/h sebességre.

Az augusztus 1-től tervezett éjszakai sebességkorlátozás által érintett kiskörúti szakaszok: Csányi János körút Beniczky Ferenc utca és Rákóczi út közötti szakasza, a Koháry István körút Rákóczi út és Piaristák tere közötti szakasza, a Széchenyi tér Kápolna utca és Gáspár András körút közötti szakasza, a Gáspár András körút, a Dobó István körút, és a Batthyány utca Dobó körút és Lechner Ödön utca közötti szakasza. A szigorítás lehetővé teszi a rendőrség számára a hatékony ellenőrzést és szankcionálást.