Elfogták a betörőbanda minden tagját

KÖZLEMÉNY
2023. 07. 13., 08:34
A gyanú szerint egy 25 éves, egy 27 éves és egy 30 éves férfi a felelős három betörésért. Kettejüket már korábban, társukat pedig július 11-én fogták el és vették őrizetbe.

Három olyan betörésről érkezett bejelentés a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra idén áprilisban, amelyeket közel azonos módszerrel, egymáshoz közeli helyszíneken és időben követtek el ismeretlenek. A nyomozók sejtették, hogy egyazon elkövetőbanda felelős a bűncselekményekért. Azonban nem hagyatkoztak csupán a megérzésükre, alapos nyomozati munkát végeztek, ami végül elvezette őket a tettesekhez.

Elsőként egy 25 éves és egy 27 éves férfit vettek őrizetbe idén április 27-én, de gyanították, hogy van még egy társuk, aki után tovább kutattak. A 30 éves férfit végül tegnap sikerült elfogniuk, majd kihallgatását követően őt is őrizetbe vették. A triót azzal gyanúsítják, hogy egy héten belül három pincét kirámoltak, kettőnek az ajtaját feszítették fel, egynél pedig leverték a lakatot. A betörők nem válogattak a zsákmányokban, elvittek amit csak tudtak, többek között szerszámokat és háztartási kellékeket, több százezer forint értékben. A nyomozók vizsgálják, hogy a három férfi bement-e máshova is. Az eltulajdonított tárgyak egy része előkerült, azokat a nyomozók lefoglalták.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság