Elkezdődött a Szakma Kiváló Tanulója Verseny

2023. 01. 12., 14:37
A területi előválogatók megrendezésével Bács-Kiskun vármegyében is elkezdődött az idei Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny. A megyében idén 427-en jelentkeztek a vizsgafeladatok megírására. A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor.
Fotó: Harkai György
A galéria 13 képet tartalmaz

Elkezdődött az idei Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Bács-Kiskun vármegyében. A megmérettetést minden évben megrendezik azoknak a fiataloknak, akik tanulmányaik során a legjobb eredményeket érik el. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében a napokban kezdődtek el a területi előválogatók.

Egy iskolai előválogató előzi meg az ő idejutásukat. A területi előválogató írásbeli vizsgafeladatokat jelent, versenyfeladatokat, amelyeket ha megfelelő százalékos eredménnyel írnak meg, akkor továbbjuthatnak a középválogatóba, ahol már gyakorlati vizsgafeladatok is vannak
— magyarázta Ördög Dóra, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési igazgatója.

A legjobbak az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, vagyis a Szakma Sztáron bizonyíthatnak.

Az elmúlt években mindig vannak dobogósaink, aranyérmesek, ezüst- és bronzérmesek, nagyon büszkék vagyunk erre. A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve 63 szakmában hirdeti meg a versenylehetőséget. Hozzánk most ebben az évben 40 szakmában jelentkezett 427 fő
— mondta Ördög Dóra.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel. Általában a területi válogatón induló versenyzők közül 20-25 fő jut be a középdöntőbe. A feladatmegoldásoknak az is tétje, hogy a diákok elérjék a 60 százalékos eredményt, hiszen ekkor mentesülnek az év végi szakmai vizsgafeladat megírása alól.