Emu-simogató Felsőlajoson

2023. 01. 21., 15:58
Felsőlajoson egy igazán különleges hely várja a látogatókat. A Bogdán Emufarm maradandó élményt tud nyújtani mindazoknak, akik szeretik az egyedi állatokat. Ezeket a madarakat meg lehet simogat, de ha valaki szeretne, vásárolhat is emucsibét.
A galéria 16 képet tartalmaz

Az emuk nem csupán gyönyörű madarak, hanem testtartásuk miatt igazán méltóságteljesek is. Jelenleg az emu a világ második legnagyobb madara, magassága elérheti a közel két métert, súlya pedig a 60 kilogrammot. Nagyságuk dacára nagyon jámbor, szerethető madarak. A felsőlajosi Bogdán Emufarmon meg is lehet simogatni őket. Tíz holdon mintegy 250 emu található, melyek egytől-egyik emberbarátok.

Bogdán Jenő, a farm vezetője egy emutojással a kezében várt bennünket, egy hét múlva már ki is kelnek a csibék, amiket júniusig lehet megvásárolni. De sokan keresik a nandut is, ami szintén található a farmon, őket is nyáron lehet hazavinni. A látogatók lámákat is etethetnek, simogathatnak.

Az emu zsírja nagyon fontos gyógyászati alapanyag, így szappan, olaj és testápoló is található a farmon, amiket ki is lehet próbálni. Aki pedig megkóstolná ennek a nagy madárnak a húsát, az emuszalámit is vásárolhat.